"Egyébként azért is hökkenek rajtad, mert eddig azt tapasztaltam, hogy aki közel áll, pláne "egészében hiszi", az egyiptomi vallást (egyébként mi is a neve pontosan?), annak triviális Atlantisz ill. valamilyen ősi (sokkal sokkal Egyiptom előtti) eredet ill hagyomány..."
Érdekes amit írsz, mert én még egyetlen olyan Kemet Ortodox-al sem találkoztam aki hitt volna Atlantiszban, nem hogy triviálisnak gondolta volna azt. Abban hiszek amit az egyiptomi Istenek meghagytak és nem mesékben.
"Szóval a kérdésem az, hogy szerinted az egyiptomi hit teljesen elszigetleten, önmagától alakult ki?
Tehát évezredek során mondjuk az emberek fantáziája, mítoszai és esetleges spirituális élményei, ha tetszik intuíciói (persze az Istennel való kapcsolat valóssága sok újabb kérdést vethet föl...), hiedelmei összegződtek és alakultak a világ egyik legérdekesebb hagyományává? Semmi külső behatás? Semmi előzmény, eredet, ős stb?"
A külső behatásokról már írtam, az egyiptomi vallás kezdetei már a neolitikumban feltünnek, később persze már tisztább formában jelenik meg.
Folyt köv, most mennem kell.
Zealander