netizen Creative Commons License 2002.12.29 0 0 5
kedves moderator,

Nem arra gondlotam, hogy a törvénybe ütköző postok mindenáron maradhassanak fenn. Egyszerűen azt szeretném elérni, hogy a fórum szinvonala emelkedhessen, nota bene több örömem legyen a forumozásban és ne kelljen nagyítóval vadásznom az értelmes topikok ill. a topikok vezérfonalát adó szinvonalas post-ok után. A javaslat nem más, mint egy troll-filter, magyarán a primitíven megnyilvánuló, csak a saját hangjukat hallatni akarók elleni intézkedés.
A slashdot estében is egy evolúció eredménye a jelen állapot. Kezdetben a /. moderálatlan volt, majd jöttek a kijelölt moderák. jelenleg ott tartanak, hoyg a moderálást maga a virtuális közösség végzi. A /.-ra irkálva ha azt szinvonalasan teszed, eléred azt, hogy moderálási jogkörhöz jutsz. Ezen jogod mindaddig fennmarad, amig a fórum életében szinvonalasan veszel részt. A nickeket és a post-okat több modera is értékeli.

Szerintem a /.-é egy bevált, működőképes és érzésem szerint jó rendszer. Egy olyan fórumé ami önszerveződő. Az újonnan belépőknek meg kell küzdeniük a karmájukért. Nagyon ritka a /.-on az, hogy valaki lértehoz egy troll nicket és szétoffol vele mindent. Egyszerűen ennek a magatartásnak nincs értelme ott, a /. moderáció értelmetlenné teszi ezt a fajta attitűdöt.

Előzmény: bgrbftby (4)