szicsu Creative Commons License 2002.12.28 0 0 5
Hello Mindenki!

OFF
Szóbaálltam magammal, mert magamra hagytatok! :o((
Járom a környéket, búvom az irodalmat, a fejemben kavarognak az infók.
ON
Kiragadok két csomópontot a hőszigetelés csodás világából: áthidaló és koszorú. Segítsetek, kérlek (dönteni is!).
PTH 30 N+F falam lesz.(Ez már eldőlt!) Ha pl. PTH áthidalót teszek, akkor vagy km tömör, vagy beton kell rá. Mindkettőnek rosszabb a hőszigetelése, mint magának a PTH 30 N+F-nek. A méretekből adódóan csak 2 db áthidalót tudok feltenni, közöttük marad kb 6 centi hely.
Kérdés: Kitölthetem ezt végig - 25 centi magasan - valami ..CELL anyaggal?
Vagy a rés aljára illik tenni facsomagot? (Ezt olvastam valahol - de miafene az a facsomag?)Hogyan függ ez össze egy müa. ablaktok rögzítésével?
Másik: a vasbeton koszorú a fal tetején. A hőszigetelt PTH koszorútégla szóba jöhetne póthőszigetelésként (hiszen maga a homlokfal kap egy réteg ..CELLt). De így nem biztos, hogy marad elég hely a betonnak, talán drágább is, mintha az egészet kibetonozzuk. Az a legfőbb aggodalmam, hogy hőszigetelt koszorútégla esetén beljebb kerül a talpszelemen, és a 45 fokos szarufa elgázolja a fal (koszorú) külső-felső sarkát (élét!). Arról nem is beszélve, hogy ha a szarufa alsó éle éppen érinti a koszorú külső élét, akkor hogyan tegyek közéjük ..CELLt?? Mert ugye a koszorút öleljem körbe hőszigeteléssel?? A talpszelement IS?? (Ilyen rajzokat láttam...)

Figyeltem a házak hőszigetelését. Beépítetlen tetőtér volt, de a szarufák alsó síkjára már felszegelték a deszkákat. (Ezt hívják ereszdeszkának??)Aztán jött a hőszigetelő mester, felragasztotta a ..CELLt úgy, hogy annak legfelső éle az ereszdeszkához támaszkodott. Helyes ez így??
Kérdés a fentiekre: Ha a falra szerelt ..CELL fölé még egy réteg ..CELLt teszek körben a koszorúra, akkor illik-e (és mennyivel?) ennek a koszorú alsó síkja alá nyúlnia?
Más: a két ..CELL között is legyen-e ragasztott háló, hogy stabilabb legyen a szerkezet, vagy ez fölösleges kiadás?

Egyelőre ennyi, előre is kösz a válaszokat, ötleteket, tapasztalatokat.

Üdv
szicsu

Előzmény: szicsu (4)