Rorimack Creative Commons License 2002.12.28 0 0 115
Halihó!

Csak átolvasgattam a témát, s néhány megjegyzés:

Akyra (26)

"kapásból a Húsvét szigeteket mondanám, ahol félig kibányászott monolit-fejeket találtak néhány szakócával (amikkel bőven nem lehet kibányászni ekkora cuccot: 15-20 tonnás kőfejeket rézeszközökkel???) "

Thor Heyerdal könyvében (Aku-aku? ) elég meggyőzően érvel a "kibányészhatóság" mellett. (Odament, fogta a kő- (!*) eszközöket, s nekiállt kalapálni: a munka haladt. Hasonlóképpen "elpróbálták" a szobor szállítását (szintén ment, talán még görgő sem kellett hozzá), felállitását, s a "paróka" ráemelését.

Akyra: fotók: nem egyértelmű, mármint a képekről, hogy emberi alkotásokat látunk.

"És mesélje el nekem valaki, miért beszéltek fehér tanítókról, akik vitorláshajón érkeztek dél-amerikában a hódítók megjelenése előtt? "

Szintén Heyerdal, a Re-exoedíciók?

Ascun: "A Föld számos civilizáció bölcsője volt (Atlantisz, Mu, Lemuria, Egyiptom ..stb., stb.) "

A kérdés, ezek közül melyik létezett, s melyik az általános "régen mennyivel jobb volt" gondolat variációja.

"A racionálisok kedvéért pedig: Darwin elmélete szerint állati sorból emelkedtünk ki. Ezt A fajok eredete című könyvének publikálásakor senki nem hitte el neki /igaz, én ma sem hiszem :))/ mára pedig "világvallásá" lett. "

Nem lett "világvallássá", s elhitték neki: sietnie is kellett a kiadással, nehogy valaki megelőzze ;)

Akyra: /teremtéstörténetekről/ " jé, hogy a neveken kívül megegyezik az egész? még a történet fonala is? nohát... "

Vedd figyelembe, hogy milyen "alapkészletből" gazdálkodhatnak a "mítoszgyártók": él-meghal, elvesz-odaad, születik, apa-anya, testvér, férj-feleség, öl, szerez, lop, tenger-ég, felhő, szél... Ez olyan, mint amikor azt mondanánk, az "indiaiak" már rég leírták a világ történetét, amire a tudósok, csak nemrég jöttek rá.

"Érdekes, az iskolákban továbbra sem ezt tanítják, szerinted miért kezd mindenki ilyen dolgokban gondolkodni? Hm? "

Én mintha tanultam volna "egyszintes", majd lépcsős, majd igazzy piramisokrol.. ;)

Hát, körübelül ennyi. Elnézést, ma csak az A betűsök kerültek sorra, legközelebb a B-vel folytatom... ;)

R.

(*A szigeten, ha jól tudom, nem volt fém az európaiak megjelenéséig)