"Hancock-tól csak egy könyvem van, asszem Istenek kézjegyei címmel. A többit nem ismerem."
Elég elolvasni egy könyvét, a többi már csak ismétlés. Én olvastam egy párat, nem mondhatja senki, hogy olyasmiről vitatkozom amiről fogalmam sincsen. Télleg! Nem kell Hancock könyv? Szívesen odaadom, nem kérek érte pénzt sem, mert ilyesmiért ugye...
"komolyan mondom, fogalmam sincs, miről beszélsz -hol cáfoltam bármiben is, hogy az egyiptomaik fölhúztak pár piramist, és aztán nyista???"
Olvasd vissza magad, ki tudja hátha mégis.
"És hol bizonyítottad a piramisok építését? Tudtommal eddig a napig is csak teóriák léteznek ezek építésére, az életkorukat pedig a bevésett szövegek alapján datálják..."
Most másoljak vissza mindent amit eddig írtam?
"Szeretném itt, ebben a topicban is látni, mert sajnos így is túlságosan szétoffoltuk a misztika és mágia topicot.
Másrészt milyen kérdéseidre nem kaptál választ?"
Idővel talán, most nem érek rá ismételni, de ha lesz fölös időm akkor összeszedhetem.
"Csak azt írhatok le, amit tudok is. Kérdezd meg Osarát, tőle tanultam."
Akkor miért nem írod le az egyiptomi varázskör húzását? Titok?
"Egy hasonlat alapján öntelt? Ne menjünk már el személyeskedésbe, abból éppen eleget látok nap mint nap Zealander!"
Semmi személyeskedés, ez a véleményem. Amit írtál az nem hasonlat volt, hanem általánosítás, méghozzá eléggé öntelt az én véleményem szerint. Maradok őszinte ha nem baj.
"Akkor mesélj kérlek, otthon milyen atomfizikai kísérleteket végeztél? hány atomerőművet látogattál meg? Bizonyítani tudod Einstein relativitás-elméletét? Esetleg cáfolni? Egyiptomban hány expedíción vettél részt, mióta beszélsz és milyen szinten óbirodalmi, középbirodalmi és újbirodalmi papi és köznépi nyelven? soroljam még???"
Ó jaj. Azért ennyire nem bonyolult a dolog amit kértem, hogy ekkora köröket tegyél. Hivatkozást írni azért talán még nem olyan nagy feladat. A csernobili atomerőművet láttam ha már így kérded, az atomkisérleteket meg rábízom a tudósokra. Expedíción nem vettem részt, de azért van egy kutatónak hitele, hogy utána lehessen nézni. A tárgyi bizonyítékok adottak, a hieroglifák olvashatók stb. És ha már a különböző egyiptomi dialektusokról kérdezel: a Gardiner féle könyvből tanultam és tanulok, abban minden benne van, mert engem érdekel annyira a dolog, hogy pl eredetiben olvassam el a szent szövegeket és egyéb írásokat. Több kört nem futnék ezzel ha nem gond, remélem most már érthetőbb a dolog.
"Sajnos be kellett nekem is látnom, hogy rengeteg dolgot fogadok el,amit valaki leír, mert így könnyebb az életem (pl. nem kell föltalálnom újra az aerodinamikai törvényeket, csak hogy repülhessek repülőgéppel :0)"
Na ja. De senki sem fogja kiverni a kezedből a történelmi és egyéb tudományos könyveket sem.
"Persze, aki éhezik, annak eszébe se jut... azokra gondoltam, akik belemerülnek az ókori birodalmak rejtelmeibe...persze itt is vannak olyan emberkék, akik gondolkodás nélkül benyalják a tudósok szavait, mondván, ők a tökéletes igazság letéteményesei... "
Hát bocs, de én nem így látom. Akik elolvassák a tudósok könyveit azokat nem lehet olyan könnyen átrázni az archeológiai szappanoperákkal. Aki meglehetősen tájékozatlan ezen a téren és csodákra van szüksége, az meg falja Daniken és társai elméleteit. Persze úgy is fel lehet fogni, hogy begyöpösödött vagyok, mert nem akarom ezeket elhinni. De ez nálam nem akarás kérdése. Én ismerem mindkét oldalt, talán van némi rálátásom a dologra.
"Javaslom, gondolkodj el a szövegkörnyezeten... nem azt írtam, hogy szerintem Egyiptom, stb... hanem hogy *"Majd valszeg a 16 éves gimnazista fogja azt mondani, hogy végig követhető a folyamatos fejlődés, amikor azt tudja, hogy egyik pillanatról a másikra hirtelen megjelent Egyiptom, vagy Sumer." *
Mert a törikönyvek legtöbbször pongyolán fogalmaznak..."
Oksa.
"Képzeld, engem is. De egy krimihős szavaival élve: ha mindent lehetségest kizártunk, mint megoldást, akkor a lehetetlent kell elfogadjuk..."
Ahhoz elég sok kell, hogy minden lehetségest kizárj, szerintem távol vagy te attól.
"Látod, nekem meg Egyiptommal nincs energiám foglalkozni, ezért ott sem a tudósok sem a hantások véleményeit nem tudom végérvényesen elfogadni, vagy elutasítani..."
Ciki, de ha ilyesmibe akarod vágni a fejszédet, akkor bizony rengeteget kell olvasni. Persze erre építenek ezek a szenzációhajhász könyvek, hogy az átlagember úgy sem fog utánanézni. Minek ha pár órás olvasással mindent megtudhatunk?:)
Zealander