Zealander Creative Commons License 2002.12.27 0 0 68
Akkor kezdjük:

Big: Nem zárom ki a lehetőséget, de hipp-hopp tézisek nem is fognak meggyőzni. Én hiszek a tudományos kutatásban és figyelem is azt. Majd meglátjuk, hogy mi lesz.

yrkalla: Láthatóan senkit nem zavart a tény, hogy szóljon neked: az a tézis, hogy egyiptomban rabszolgákkal építették a piramisokat: nem igaz Amúgy nagyjából egyetértek veled, hogy nem kellenek ide sem ufók, sem földönkívüli istenek.

Akyra: Ha ugyanaz a tanítóbácsi szekta ment volna végig a világon tanítva a barbárokat, akkor az lenne a leglogikusabb, hogy legalább hasonlóra tanítsa őket. De nem így történt, rengeteg komoly eltérés van. Pl Sumeria nagyon sokáig hánorúzgatott "önmagával", mert kis fejedelemségekre volt osztva a birodalom. Ezzel szemben Egyiptom büszkélkedhet azzal, hogy feltalálták a monarchiát és ezért nem is volt belső háború.

Nem én erőltettem azt a tézist, hogy ugyanazon technikai fejlődésen mentek keresztül ezek a társadalmak, hanem te. Te linkeltél be egyiptomi helikoptert és nem én...

Az egyiptomiak elég sok épületet emeltek kedves Akyra, és még az építészekről is lehet tudni. Ajánlom Em Hotep(Ankh, Udja, Seneb legyen vele) életrajzát és akkor talán nem vennéd el az egyiptomiaktól a saját művészetüket. Rengeteg templom maradt meg, nem csak a piramisok olyan csodálatosak ám:) Tessék körülnézni az egyiptomi építészet terén, mielőtt ilyen felelőtlen kijelentéseket teszel.

"Ugyanakkor a tudósok hajlamosak elfeleteni, hogy régen a mágia szerves része volt a hétköznapi életnek is, egész birodalmak épültek mágikus-vallási rendszerekre (mezopotámiai teokráciák, egyiptom, stb.)."

Kérlek meséld el, hogy mitől volt mágikus Egyiptom vallása. Amit meg írsz a tudósokról azt csak az összeesküvés paranoia számlájára tudom írni, mert még az egyiptomi mágiáról is írtak elég sok tudományos könyvet. De ha érdekel egy neves Magyar egyiptológus könyve a témában akkor szólj. Persze tudós a szerencsétlen és nem is bestseller a könyve...hajjjhh.

Ezek a hirtelen, honnan dolgok meg...Egyiptomról már leírtam, de láthatóan semmi foganatja, nem is tudom minek szenvednek az ásatásokkal.

A fehéremberes sztori érdekes, de hogy minden nép róuk beszélne:):) Ugyan. Biztos vagyok benne, hogy ha ennek is jobban utánanézne az érdeklődő akkor ott is megtalálhatóak lennének a Hancock féle turpisságok, csúsztatások. Lásd: Osiris mint Quetzalcoatl stb:)

Zealander