Zealander Creative Commons License 2002.12.26 0 0 46
Rejtélyek mindíg vannak, de kétlem, hogy olyasvalakik fogják megfejteni akik bestseller könyvekben publikálják csodás eredményeiket.

Ahogy már írtam az ásatások folyamatosan zajlanak és egyre több dolgot tudunk meg pl az egyiptomiakról is. A neten is rengeteg egyitológiai weboldal van ahol rendszeresen beszámolnak az új eredményekről. A hozzáférhető összes ránkmaradt írás, papirusz és egyéb, mind megtalálható ugyancsak a világhálón, lehet őket tanulmányozni, olvasgatni. Hancock két oldalban elintézi az egyiptomiakat, de még azt sem tudja, hogy Em Hotep(Ankh, Udja, Seneb legyen vele) ki volt. Más meg az egész életét ennek tanulmányozásával tölti. Kövezzenek meg érte, de én az utóbbiaknak hiszek.

Elsüllyedt város? Már hetek óta kérem róla a linket:)

Az évszámokról és annak datálásáról. Ki állapítja meg, hogy milyen régi egy régészeti emlék? Ez egy nagyon nehéz feladat, nem úgy működik ahogy Hancock írja a könyvében, hogy mivel a teóriámba ez illik, ezért ez tuti ennyi és ennyi éves. Ezekhez nagyon komoly vizsgálatok kellenek és tudtommal dolgoznak is rajta. Én amondó vagyok, hogy érdemesebb megvárni a komoly kutatási eredményeket és majd annak fényében meglátjuk, hogy hogyan tovább. Graham meg hadd várja a világvégét:)

Sok régészeti cuccal visszaélnek és belemagyaráznak. Ez a legjobb módszer, mutass üveggyöngyöt a laikusnak és az tátja majd a száját. És persze veszi a könyveket sorban, amik sosem lesznek közelebb az igazsághoz, csak mindíg újabb csámcsognivalót kínálnak.

Zealander

Előzmény: Törölt nick (45)