ks Creative Commons License 2002.12.23 0 0 21
na, akkor folytatom a korábbi hozzászólásomat, mi tegyél, ha szeretnéf. hogy a barátnőd/haverjaid/szomszédok/stb nagyon nagy királynak gondoljanak:
- végy egy adag kacsamellet (mélyhűtött, fóliás)
- törj össze egy egység szecsuáni borsot, adj hozzá ugyanennyi ötfűszer keveréket és sót(1/1/1). Nyisd ki a konyhaablakot. Pirítsd meg a keveréket egy lábasban (első füstig)! Adj választ a szomszédoknak, hogy mi ez a kellemes illat...
Vegyél elő egy kisebb tepsit és önts bele sötét szójaszószt, forgasd bele a kacsamelleket. Miután felszívták a szószt, szórd meg mindkét oldalát a fűszerrrel. Tedd el másnapig a hűtőbe.
Ínyencek tehetnek némi nádcukrot is a szójaszószhoz, a józsafvárosi piac mellett lehet kapni, a pontos címet nem tudom.
Na, szóval másnap felébredtünk, a hűtőből figyel a pácolt kacsamell... Dobjuk fel gőzölni egy wokba, meg egy bambuszgőzölőbe, majd ha ezzel megvagyunk, jöhet a "ropogós borítás" rész.
Gyorsan keverjünk egy robotgéppel rizsborból, keményítőből, tojásfehérjéből és szezámolajból egy kis tésztát és ezzel borítsuk be a kacsamellünket. Két lehetőségünk van: vagy sütőben sütjük, vagy wokban.
Váljék egészségünkre.
Sok zöldséggel tálaljuk.
üdv
ks