goldfinger Creative Commons License 2002.12.21 0 0 55
Hmm, hát ez nem lesz könnyű.

Azt már teljesen bizonyosnak veszem, hogy a nő gyógyítani akar, mivel az egyik kezével tipikus "kézrátételes" varázslatra készül, míg a másik kezével az amulettjét, szent szimbólumát stb. markolja, közben pedig koncentrál.

Először Mambó verziója volt a legszimpatikusabb nekem, miszerint eddig hurcolták, aztán letették a férfit. De aztán megnéztem tüzetesebben a képet.

1. Az a kard nagyon rossz helyen van ott, mert ha idáig hozták a testet, akkor már vagy régebben ki kellett volna esnie a hüvelyéből, vagy pedig benne kellett volna maradnia. Én arra gyanakszom, hogy a férfi bizony előkapta a fegyvert, mondjuk önvédelemből.

2. Ha jobban megnézitek, a kép bal alsó sarkában van egy kis hótorlódás, ami szerintem egy lábnyomvégződés, és előtte is lehetnek, csak már nem látni őket. Akkor pedig nem hozták, hanem jött az úriember... Hogy nem a nő lábnyoma, az biztos, az övéi odébb vannak.

3. Mi van, ha a "vér" csak megtréfál minket?:-) Én elképzelhetőnek tartom, hogy az csak egy vörös szalag, a ruha egyik dísze. Ezt támasztja alá, hogy túl szabályos vonalban kacskaringózik az a valami. A kardmarkolat és a láb közötti részen lévő apró pöttyök, bemélyedések a havon pedig nem vér, legalábbis felnagyítva a képet én nem láttam vörös árnyalatot. Persze ez csak egy elmélet.

Nem tudom, rá fogunk-e jönni, ha nincs külön sztorija a képnek.:-)