Felagund Creative Commons License 2002.12.19 0 0 14
Üdv!

Vizsgáljuk meg a képen látható információkból megállapítható tényeket és vonjuk le a logikus következtetést!

1. A nő szemmel láthatóan él, a pasi minden valószínűség szerint elhalálozott (vagy eszméletlen állapotban fekve éppen felfázik a hideg havon)
2. A nő lándzsájának sem a hegyén, sem a nyelén nincs nyoma vérnek, tehát valószínűtlen, hogy a nő ölte volna meg a pasit (hacsak nincs másik - látható - fegyvere, amelyet használt, vagy a győzelem mámorának elmúltával azon nyomban - jó háziasszony módra - meg nem tisztította Domestos-szal a lándzsát)
3. Dulakodásnak csakugyan nincs nyoma a hóban (a ruházat szakadtsága, rossz állapota semmit nem jelent, hisz köztudott, hogy a kalandozók többsége a létminimum környékén tengődik, életkörülményeik rendkívül rosszak)
4. A pasi feje mellett egy sisak található

Következtetés:

A nő és a pasi együtt sétálgatott a -20 fokos hidegben, egy várban (á la "Farkasok szövetsége").
Egyszercsak - ki tudja honnan - csak úgy hipp-hopp a pasi fejére esett egy 3 kilós harci sisak. (A sisak jellegét tekintve egyébként úgy tűnik, hogy az korábban a harcos páncélzatához tartozott, és számunkra ismeretlen körülmények között kikerült a birtokából.) A 30-35 év körüli férfi koponyájának hátsó részét a nehéz tárgy beszakította, és a férfi az ütés következtében beállott trauma miatt a földre rogyva elterült a hóban. Pokoli balszerencse...

A nő fejét büszkén felszegve ezt gondolja magában: "Végre megvan az a rohadt sisak, ami miatt napok óta kajtattunk ebben a k*** hidegben, és ami miatt kékre fagyott az összes lábujjam! Ott egye meg a fene, most már semmi szükség rá! A gyönyörű hajam csak nem fogom belegyömöszölni abba a hideg abroncsba!"

:-)

Felagund