Törölt nick Creative Commons License 2002.12.15 0 0 111
Más topicban is leírtam az alábbiakat, és most, hogy László Csaba "megvédte" Járait, egyre inkább le merem írni:

Akormány pénzügyérei és az MNB, paktumot köthettek, amiből először egy sáveltolás következik, utána pár %-pont kamatcsökkentés, maj újra sáveltolás az erős oldal felé, és újra néhány %-pont kamatcsökkentés. Ez egészen addig fog menni, míg a dollár gyengül, és szakértők szerint az elkövetkező néhány évben, akár 20%-ot is eshet az euroval szemben.

Valakinek nagyon igaza volt abbn, hogy euroban exportálunk, és $-ban importálunk, a forint meg az eurohoz van kötve. Mindjárt követekezik, hogy a $25-ös olajár 200Ft-jával, messze nem nem lesz olyan húzós mint 2 éve 300-al! Egyéb nyersanyagok ára is a mélyponton van a világpiacon, igaza volt Fekete Jánosnak. Okos pénzügypolitikával, egész jól kijöhetünk ebből a dologból.

Széles Gábor pedig, talán ne munkaerőt kölcsönözzön, mert az rossz üzlet lesz a jövőben, hanem gondolkozzon el valamiféle exportra termelésen, amit az olcsó nyersanyagokra alapoz, és a megfizetett magyar munkaerőre. Még így is megérheti neki, nem tehetetlen ő csak elkényelmesedett. A politikát meg talán hagynia kellene.

Jusztot én kedvelem, de tegnap este Fekete Jánossal szemben feltűnő volt a hozzánemértése a témához, és nagyon örültem, hogy a rutinos-ravasz Fekete, nem hagyta magát politika kinyilatkoztatásokba belerángatni, mint azt Juszt akarta.

Nem vagyok közgazdász én se, nem is szakmai véleményt mondtam, hanem a saját "wishful thinking"-emet. Ha olyan 150-200Ft/Euro között lépnénkbe az eurozónába, hát azért az nem lenne semmi!

Előzmény: sovisov (94)