exhumált csontváz Creative Commons License 2002.12.14 0 0 62
Kedves Dóra, köszönöm a válaszaidat. Aggaszt, hogy rosszindulatot, kártékony mocskolódást feltételezel a kérdéseim mögött. Újságolvasó ember vagyok, a kérdéseimet a sajtóban megjelent hírekre alapoztam. Amik többségére nem találtam választ tőled. Lehet, hogy te két éve ordítod a magadét, de talán jobb lett volna, ha inkább leírod őket. Most sem megsértődni kéne, hanem megragadni az alkalmat, hogy szerkesztetlenül elmondhasd a saját verziódat.

A kérdéseim célzatosak voltak, ez igaz. Mégpedig azért, mert van egy hipotézisem, amit szeretnék igazolva vagy megcáfolva látni. Ez pedig az, hogy Magyarországon nem lehet tematikus kábelcsatornát nyereségesen üzemeltetni. Ha nem áll mögötted egy tőkeerős vállalkozói háttér, forgalmazói háttér, vagy egy kedvező áron hozzáférhető archívum, akkor a dolog nem fog működni. Nem fog és kész. Egy meg egy az kettő, és az akkor is kettő, ha sértődünk.

Dóra, te egy rátermett, talpraesett üzletasszony vagy. Amikor kitaláltad a Filmmúzeumot, azzal számoltál, hogy nagyon olcsón fogtok hozzájutni a filmekhez. Kérd ki magadnak, kérlek, de ha nem volt hátszeled az mtv archívumához, akkor nem tudom mire alapoztad az üzleti terveidet.

Azt hiszem (és lehet, hogy túlkombinálom), hogy a Filmmúzeum mára komoly pénzügyi nehézségekkel küzd. A műsorszolgáltatási díj és a szerzői jogdíjak ki nem fizetése erre utal. Hogy áttértek kódolásra, szintén erre utal. Nem fogtok tudni bevételt produkálni a kereskedelmi hirdetésekből. A hiteltörlesztés valós lórugásként hat a cash flow-ra. Az előfizetési díjból nem tudtok nagyobb összeget kihasítani.

Dóra, a Filmmúzeum egy nagyon szimpatikus kulturális misszió (semmi bajom az NKÖM támogatással). De üzleti vállalkozásnak reménytelen. Amíg találsz egy bolondot, aki számolatlanul tölti bele a pénzt, addig létezik. És utána...?

És most utálj, ha nagyon akarsz. De az igazságot ne felülről várd.

Előzmény: prokoppd (56)