luciluca Creative Commons License 2002.12.14 0 0 191
Kedves magyarpolgár!
Miután korábbi irásaidban kihangsúlyoztad demokrata mivoltodat (és ezt pl. a kampánycsend vonatkozásában példamutató módon gyakoroltad is!), érdekes fordulatot veszel. "... az hogy te ateista vagy, nem jogosít fel téged semmire." - írod. Tévedsz! Pontosan azonos elbírálásra, tiszteletre vagyok jogosult (és várok el!), mint amit egy hívő ember magának joggal megkövetel. Nem tűröm el egy püspöktől sem, hogy ismeretlenül, világnézetem alapján erkölcstelennek minősítsen. Idén nyáron, a Demokratának (írtad másutt, hogy olvasod) adott több oldalas riportban ez megjelent. Engem - ellentétben Veled - katolikusnak kereszteltek, ebben a szellemben neveltek. Ha okom volt rá, hogy elforduljak az egyházamtól, nyilván tudom, hogy mit és miért bírálok benne.
A műemlékvédelemre, műkincsvédelemre stb. költött állami pénzek ellen semmi kifogásom nincsen. Az iskolák, egészségügyi létesítmények, öregotthonok stb. vonatkozásában az önkormányzatokkal vagy más hasonló intézményfenntartó szervezetekkel azonos kvótát teljes mértékben helyesnek tartom. Erkölcstelennek tartom az egyházaknak a közpénzekből bármilyen címen nyújtott hitéleti támogatását akkor, amikor a lakosság döntő része (70%-80%!) nem aktív vallásgyakorló! Magyarország 1000 éves keresztény múltja evidencia, minden pozitívumával/negatívumával együtt.

Amit IQ-ról, butaságról, gyülölködésről írtál, betudom a korodnak, ami szintén nem érdem, hanem állapot! Termékeny író vagy. Vedd a fáradságot, olvasd vissza a "magyarpolgár-összes"-t. Ha őszinte vagy Magadhoz, beláthatod, Te sem vagy tévedhetetlen.

Csemetédhez sok boldogságot kívánok, az "olyan lesz a szőnyeg?" elkápráztatott! :-)

luciluca

Előzmény: magyarpolgar (168)