prokoppd Creative Commons License 2002.12.13 0 0 44
Örülök a tetemre hívásnak.Menjünk bele.Én két éve ordítom, hogy tiszta lapokkal játszunk, és ebbe bárki belepillanthat.Ki akarod tanulni a kábeltévézést? Tessék.Minden részlet publikus.De mielôtt válaszolok egyet szeretnék leszögezni, egyszer és mindenkorra.
OK, hogy politikai szemüveg meg hasonló torzító lencsék, DE kedveseim mondjátok meg, hogy az eddigi 747 adásnap X 14 műsoróra archív magyar audiovizuális kultúrközkincsben hány perc volt, amit ezen az elmebeteg szűrôn át kell és/vagy lehet vizsgálni.Miben kerestek politikát?Mert a tartalomban nem találtok, viszont- bár szavaitokból némi szimpátiát érzek ki céljainkkal kapcsolatban- lôtök valamire, amin bár nincs felület, mégis golyóállót kell felvegyünk.Unom.

...és persze mielôtt elkezditek a politikai hírdetéséket firtatni, szeretném tisztázni és nem tisztára mosni a helyzetet.Ez utóbbira ugyanis nincs szükségem.

Kikérem magamnak, hogy közpénzen összegrundolt TV-ként említi valaki a Filmmúzeumot.Két éve vért pisilünk, hogy kigazdálkodjuk költségeinket.
Induláskor Budapest Banki hitelbôl tudtuk a gépezetet beindítani. Elindultunk 80.000 háztartással, majd fél év alatt felkűzdöttük magunkat -nézôi akaratra- 500.000-re.Bevételeink tehát csekélyek voltak, a pénz pedig fogyott.Most, hogy 1.3 millió háztartástól remélhetünk bevételt, gazdaságilag a képlet tök jó, egyenesen sikertörténetbe illô, csakhát vissza kell fizetni az adósságainkat.Nekünk ingyen, vagy baráti alapon senki nem adott semmit.A TV-vel a helyzet nem mostanában változott meg, hanem indulás óta kapjuk az ütéseket igaztalanul.(Irígység, tájékozatlanság, hozzá nem értés)Eddig gazdasági alapon döntöttek úgy, hogy érdemes nekünk világpiaci áron eladni. 116 milliót fizettünk összesen a TV-nek -ez az összeg bevételeink nagy részét teszi ki- és készek vagyunk továbbra is ezen az áron vásárolni.Nyár óta tudjuk, hogy az új döntés szerint ez nem fog menni.A másodperc alapon kikalkult óraár a nyáron még valóban 27.000 dollár volt, ez mára -nem tudni miért- 3650 dollárra csökkent, ami még mindig tarthatatlan.
Mindezt azért írtam ilyen részletesen, hogy értsétek, miért jött nekünk kapóra a választás, aholis szabad felületként valamennyi politikai pártnál bejelentkeztünk a reklámbevétel reményében.Ellenôrizhetitek, ha csak le nem tagadja Horn Gábor, vagy pl. Dobrev Klára, akik visszautasítottak minket. Egyébként a Fidesz is ezt tette az elsô forduló elôtt.Ez aztán hirtelen nagy örömünkre megváltozott, így jelentek meg a FIZETETT választási hirdetések a cashfow-nkat némileg feljavítva.Ennyit a politikai színezetrôl, amit azóta sem bántunk meg.Még jöhetett volna némi ballib is, ahogy ti említitek.
Bírjátok még?
Most el kell menjek, kérdezzetek még ha akartok, de még vannak amikre válaszolni szeretnék.Visszatérek.