eztEgyed Creative Commons License 2002.12.12 0 0 topiknyitó
www.mdf.hu:

" Dávid Ibolya levele a Magyar Nemzet főszerkesztőjének

A Magyar Nemzet sajnálatos módon ismét nem adta meg a reagálás lehetőségét. Sokadik alkalom, hogy a Magyar Nemzet nem hajlandó az MDF elnökének, frakcióvezetőjének, az Országos Választmány elnökének helyreigazítási kérelmét leközölni. A nyilvánossághoz csak ezen az úton tudunk fordulni. Sajnáljuk...


Magyar Nemzet

Tisztelt Liszkay Úr!

Kérem, hogy a mai Magyar Nemzetben megjelent Pilhal-féle publicisztikára írt válaszomat – ha már az újság egyébként meg sem keresett – szíveskedjen a holnapi lapszámban közzétenni:

Tanulópénz!

1. tény: Tom Lantos 2002. december 5-ig azt sem tudta, hogy van gyermekem.
2. tény: Családunk biztosította a gyermek tanulásának költségeit, úgyis mint:
- a kollégium díját
- szállás és ellátás költségeit
- betegbiztosítás
- tankönyvek,
- a ki és visszautazás költségeit.
3. tény: Tom Lantos olyan országban él, ahol a republikánusok és a demokraták politikusként ellenfelei egymásnak, nem emberként, családként, közösségként.

A rosszindulat, a gyűlölet nem lehet olyan parttalan, hogy egy jószándékú – de egyoldalú udvariassági gesztusa Tom Lantosnak - ennyi abberált következtetésre adjon okot. E bemutatkozó látogatáson – melyet Tom Lantos kezdeményezett – kiderülhetett volna, hogy egyik unokája a Tamási Vályi Péter Szakközépiskola vendégdiákja fél évre!
Ezt a gesztust én is megtettem volna irányába. Talán nem a sajtóban kérkedtem volna, hogy átadtam a névjegyemet azzal, ha bajban van a gyerek, vagy szükségét érzi, hívjon fel. Hanem valóban segítettem volna, ha szükséges. Azért, mert keresztyén ember vagyok. A lányom is. Tudja mikor, mit és kitől fogadhat el.

Budapest, 2002. december 10.

Dr. Dávid Ibolya "