ll2002
2002.12.12
|
|
0 0
477
|
Szia,
Végül is tud akár 60%-al működni. De hagyományos termosztáttal (szerintem) nem könnyű megvalósítani a programozott éjszakai fűtéscsökkentést. Mert miről is van szó: az én házam hőn tartására mostanság (-5..-10fok külső) kb. 60 fokos előremenő víz szükségeltetik a radiátorokban, ez fedezi a hőveszteséget. A felfűtésnek sokkal nagyobb az energiaigénye tehát ott kb. 80 fokos víz szükséges. Ha a termosztát csak ki-be kapcsolgatja a kazánt és az mondjuk 70 fokig melegíti a vizet akkor a ház sokkal lassabban éri el a kívánt hőmérsékletet (mert nem 80 fokos víz kering)és ha elérte akkor kb. 10 fokkal többre fűti a vizet mint ami elég lenne.
Tehát ezért írtam, hogy elsősorban a kényelem nő meg, energiatakarékosság abból adódik, hogy nem fűti túl a lakást, illetve hirtelen felfűt és így tovább lehet csökkentett hőmérséklet.
http://edit-de.vaillant.com/mod/netmedia_pdf/data/techn_dat_pza.pdf
A leírás utolsó oldalán látható a karakterisztikája a szabályzásnak.
Én ezt a szabályzást idén január óta használom, előtte hagyományos volt. Lényeges különbség nem tapasztalható, de szerintem akár 10% különbséget sem könnyű kimutatni csak hoszabb távon.
Üdv |
Előzmény: sujgojo (475)
|
|