doncike Creative Commons License 2002.12.11 0 0 141
3color:
"Szerintem jó értjük egymást, és feleslegesen kekeckedünk:))"

Lehet, hogy Te keckedsz, de én nem! :)

"Az egységes szabályrendszert - amely valóban minden európai cégre vonatkozik, - csupa rosszindulatú ember, találta ki, csak ezt én nem láttam át... "

Ezt senki sem állította, én csupán azt állítom, hogy a fogyasztóvédelem rosszul értelmezett, öncélúan túlzásba vitt esetével állunk szemben.

"Most jól ki lett szúrva az utasokkal:))"

Ha ezért drágul a jegy, vagyis meg kell vennem valamit, amit nem szeretnék, akkor ki van szúrva velem.

"A légiközlekedésben is van vismayor. Ilyen a kétméteres hó és szeptember 11."

Én ide sorolnám még a légtér telítettségét és a sztrájkokat is, illetve kétméteres havon kívül is az időjárást, más légitársaság műszaki hibája miatti problémákat (pl. elhagyott alkatrész miatt lezárt pálya), utas késése, utas feladta a poggyászát, de nincs a kapunál, stb...

marioo:

Az általad "szinte-monopólium"-nak tekintett légitársaságok nem csak a fél karjukat, de a fél nemi szervüket is odaadnák, ha tényleg "szinte-monopólum"-ok lennének.
A valósgában szerintem pont az általád elmondottak fordítottja zajlott le: mindenféle állami rendeletek nélkül a mocskos kapitalisták (a verseny hatására) vállalták, hogy megetetnek-megitatnak, szállodába dugnak, ha késés vagy törlés van. Ennek árát pedig beépítették a jegy árába.
Aztán jöttek másik mocskos kapitalisták, akik azt mondták, hogy náluk sokkal olcsóbban tudok utazni, ha lemondok például arról, hogy szállodába dugjanak, ha késés, vagy járattörlés van.
Erre jött állam bácsi, hogy nem, nekem, ha törik, ha szakad szállodába kell mennem, legalábbis ezt kötelezően fel kell ajánlani és ebből következően be fogják építeni ennek várható költségét a jegy árába.