Soká Creative Commons License 2002.12.09 0 0 436
elmer22

Köszi a kiegészítést. A kérdésemben -bevallom- volt némi tettetett óvatoskodás, de ha már így esett, akkor még némi pontosítás: a külső vakuk
nem azért nem villantanak elő mert nem tudnak, hanem mert erre nincs szükség a vörösszem effektus elkerüléséhez. Te írtad, hogy a beeső és visszaverődő fény szögének kicsinysége okozza mindezt, nos a külső vakunál éppen ezért (is) a kritikus méret feletti az a bizonyos szög. (a vakufej elfordításáról már ne is beszéljünk.)
Ami pedig a 8 méterről sikerült vörösszemet illeti, ha belegondolsz, minél távolabb van a modell szeme, annál kisebb a kritikus szög, vagyis még könnyebb előállítani a vörösszemet! Az, hogy a gyakorlatban ez mégsincs így, annak a vakuk hatásfokának gyengülése az oka a távolság függvényében.

Más. Hasonlóan az S602-höz, a G2-n is lehet M módban elővillantani a belső vakuval. ((félreértésre talán az adhatott okot itt korábban, hogy néhányan mi kimondottan csak a külső vakukról beszéltünk, és keveredett a két dolog)

Ha már arról papoltam korábban, hogy nem szeretem a vakus képeket, néha azért van kivétel (G2+420EX) : href=http://kep.tar.hu/canon_g2/index.phtml?aid=27535016&pid=1585405&beginnum=12 target=_blank>ide katt De ne kérjétek számon a fehéregyensúlyt,
sokat dolgoztam rajta, hogy elrontsam :-))
Varázszó továbbra is: index index

Előzmény: elmer22 (435)