zorki Creative Commons License 2002.12.08 0 0 55
Villanyt Leó
"Elismered-e most a jövő évi költségvetés tervezetének, illetve az idei költségvetési hiány ismeretében, a kampányban beigért és részben a 2(?)*100 napos programban szétosztogatott százmillirdok csak kampányfogás volt és ezt súlyosan megsínyli a gazdaság? Elismered-e, hogy emiatt lelassulnak a beruházások, és emiatt a gazdaság fejlődésének lehetőségei csökkennek?"

Szerintem rosszul teszed fel a kérdést, amúgy ezzel az üggyel a jóléti kérdéseket megszavazó Fidesz is nehezen bírkózik meg.
Ugyanis feltehető, hogy ha nincsenek ezek a jóléti intézkedések, akkor lehet többet beruházni, de akkor megint az átlag polgár kárára történik ez. De egyszerre többet is beruházni meg bért is emelni mai helyzetben valszeg nem lehet.
Ha nem emelik a közalkalmazottak fizetését, akkor továbbra is fennáll az a korábbi áldatlan állapot a közszférában,hogy a minimálbéres képzetlen jár a legjobban, és tanár, orvos, szakképzett ápoló azt nézi hova menekülhetne innen?

Elismerem, hogy ezekkel az intézkedésekkel nem javítottak a gazdaság helyzetén, de az intézkedésre mindenképpen szükség volt már, és ezt nem vitatja senki sem.
Hogy ez mit is jelent, az most nagyon jól látható az autóbuszvezetők helyzetéből, akik ki tudja miért is, nem számítanak már közalkalmazottnak.

Szal nem lehet egyszerre nagyobb béremelést követelni, és több beruházást. Akkor foglalj állást, hogy ezekre a béremelésekre most nem volt szükség!

Előzmény: Villanyt Leó (12)