second Creative Commons License 2002.12.05 0 0 448
Ettől féltem...
ugyanis így nem értem, hogyna történhet mindaz, ami történik. Feltételezve, hogy az egyes elemek jól működnek.
Egy gyanúm még van.
Az, hogy a kazán előremenője hány fokos, azt persze az is, vagy elsősorban az befolyásolja, hogy a szabályozó miként befolyásolja az ő működését. Tehát lehet, hogy az előremenő drasztikus csökkenése, nem a padlófűtési kör működésével függ össze. Esetleg csak éppen egybeesett egy lehűlési peiódus a kazánon azzal, hogy állítottál a padlófűtés háromjáatú szelepén. Ez nagyon banális lenne, de elképzelni el tudom.
Az ugyanis nagyon durva lenne, hogy a padlófűtési kör olyan teljesítményt képes kivenni ilyen viszonylag melegebb időben is, hogy a kazán képtelen tartani az előremenő hőfokát.

A háromjáratú szeleppel elég pontosan kellene tudnod beállítani a hőmérsékletet a padlókörökben.
Ha elfogadom, amit nem értek, hogy amikor 5(?) állásban a padlófűtési körökben 50°C a hőmérséklet, a kazán előremenője is ugyanennyi. Az kb. azt jelenti, hogy a háromjáratú a by-pass ágat teljesen zárja. A másik állásban a 20-22°C a padlófűtési előremenőben pedig azt sejteti, hogy csak a by-pass van nyitva, és a víz szép lassan átveszi környezeti hőmérsékletet. Pláne, hogy ilyenkor a kazán felől 75°C-os vizet kellene kapni, amiből már egy kicsi is érezhetően emelné a vízhőfokot. Nekem gyanús, hogy az a szelep nem működik rendesen, de nem tudom most megmondani, hogy mi a baj. De egyre jobban érdekel, mi sül ki ebből! :)

Milyen szabályozás irányítja a kazánt?
Ha belső hőmérsékletről vezérelt, akkor hol van a belső hőmérséklet érzékelője?
Mindenhol van radiátor is meg padlófűtés is?
Mekkora előremenő hőmérséklet van beállítva a kazánon?
Milyen gyártmány, típus, méret a háromjáratú szelep?

Sec.

Előzmény: Abraka Dabra (446)