Multipler Creative Commons License 2002.12.04 0 0 topiknyitó
Üdv Mindenkinek aki olvas!

Nos én vagyok az az átok SZAPORÍTÓ!
Igenis ezzel foglalkozom. Olvasom itt a sok leszóló írást gondoltam beleugatok én is a tömegbe.
Van nekem is néhány fajtám, időnként vannak kölykök és ezeket eladom egy felvásárlónak aki kiviszi Nyugateurópába. Higgyétek el jó helyre kerülnek a kiskutyák! Voltam már sokfelé a világban és sok kutyát láttam, sokkal jobb helyük van mint M.országon. Azoknak ott sokkal magasabb szinvonalú a hozzáállásuk a dolgokhoz mint nekünk, nektek. Láttam olyan kutyatartót aki 700 dollárért vett a kutyának felszerelést, és még csak nem is tenyésztette mert ivartalanította a törpe spiccet, amit egyébként kereskedésben vett. Láttam Franciaországban kutya-pszihológushoz hordott dobermant és ismerek olyan fiatalokat akik komoly pénzeket keresnek kutyasétáltatással és ha a gazdi elmegy valahová, ők vannak a kutyával. Aki tenyészteni akarja a kutyát-macskát az még többet fizet és jó tenyészetben vásárol, nem kereskedésből. A mi kisállataink boltba kerülnek és nem eszik meg őket és nem kabát lesz a bundájukból és nem dobják ki őket, mert az ott Ny-on nem szokás, a kidobás nállunk divat!
Voltam olyan boltban ahol egy keverék kiskutyáért többet kértek mint amit egy átlag hazai vásárló egy „tenyésztőnek“kifizet.
Nem tom láttatok-e már olyan kocsit amiben szállítják a kicsiket? Majd nézzetek meg egyet, lehet hogy vannak kivételek, de a határon át sem engednék ha nem igényesen kialakított helyük lenne.
Vannak olyanok akik a nagy haszon reményében egyszerre sok kutyával, rosz körülmények között foglalkoznak, de kérdem én nincs olyan tenyésztő aki rosszul tartja a kutyáját? Vagy nem is tenyészt és nem is szaporít de rossz helye van a kutyának?
Olvastam itt a betegségekről is sok okosságot Melyikőtök tudja kiszámolni higy mit hoz a kölyök a világra?
Elhihetitek hogy nekem is egészséges kutyáim vannak, annak ellenére hogy egyik sem győztes.
Ez ugyanolyan állattenyésztési ág mint a nyúl vagy sertéstenyésztés, csak ez nem fogyasztásra hanem kedvtelésre van kitalálva.
Ennyi!