Abraka Dabra
2002.12.04
|
|
0 0
435
|
Kedves second!
Beindult a fűtésünk végre (eddig nem volt gáz az utcában), és az első napok tapasztalata alapján lenne egy kérdésem:
A rendszer tartalmaz radiátoros, és padlófűtéses kör(öke)t. A padlófűtés egy háromjáratú szelepen keresztül csatlakozik, az előremenő vizet a visszatérő keverésével hűti. A padlófűtés előremenő hőmérsékletét -elvileg- egy termofej a háromjáratún szabályozza. Az érzékelője a padlófűtés előremenőre van ráerősítve kívűlről. Namost a gond a következő. Ha a termofejet 5-ös fokozat környékére állítom, akkor 20-22 fokos víz kering a padlófűtés körben, ami szerintem kevés, ha viszont feltekerem 4-esre, akkor 40-50, ami meg sok. Köztes fokozatokra nem reagál, legalábbis nem láthatóan. A másik gond viszont, hogy 5-ösön a radiátorkör hőfoka "normális" 70 fok körüli, illetve a kazánon szabályzott. Viszont ha felmegy a padlófűtés hőmérséklete (4-es állás), akkor max 50 fok a radiátorkör, ami jelenleg mindenhol elég (bár ki tudja ha hidegebb lesz), kivéve egy nagyobb szobát. Kérdésem az, hogy csak türelmetlen vagyok, és 5-ösön kéne hagynom, és majd felmelekszik, bár szerintem az előremenőnek akkor is melegebbnek kéne lennie. Vagy hajítsam el a termofejet, ami nem volt olcsó, és tegyek a háromjáratúra egy csavarós csapot, ha lehet, és az precízebb lesz? |
|