Hali. Rég hallotatok rólam, régen is utaztam. De most kettőt is, Malévval az amszterdami járatokon. Rögtön hozzáteszem, hogy jó választás volt, hogy azokkal a járatokkal mentem, ahol a Malév gép jár.
HA-LEN, B-734-es, kábé kétharmados ház. A beszállítás időben elkezdődött és a járat még picit hamarabb is elindult a tervezettnél. Habár hideg vacsi volt, választékos és elegendő. Az italválaszték a szokásos magas színvonalú, a fedélzeti kiszolgálás pontos, gyors és figyelmes. "Captain Miszter Viktor Horváth" (ahogy a sztyuvi mondta) és csapata sikeresen öregbítette a Malév jóhírét a világban.
A visszaúton HA-LEU, szintén B-734 (a harmadik, általában napközbeni Malév gép ezen az útvonalon általában Fokker /láttam felszállni), alig egyharmad telítettség. Viszont a fedélzeti kiszolgálás emiatt is rendkívül gyors és pl. az italokat háromszor! kínálták.
Meglepetés volt a kábé 40-45 éves férfi sztyuvi, elég ritkaság.
A gép ismét pontosan indult és érkezett, eseménytelen repülés, igazi pihentető élmény. olyan puhán mentünk át az esőfelhőkön, hogy meg sem rázkódott a madár...
Viszont az amszterdami leszállásnál kicsit odacsapta a gépet a betonhoz a Marosvölgyi Ede kapitány vezette crew, ám sokkal inkább meglepő volt számomra, hogy a pálya melletti légzsák szerint majdnem teljesen hátszélben !!! szálltunk le, közvetlenül a földet érés előtt elég rendesen billegtünk is már. (És elég erős szél fújt, mint az a schipholon általában mindennapos.)
Eddig azt hittem, hogy hátszélben általában nem szállnak le (és fel sem).
Összességében igen pozitív repülős élményekkel gazdagodtam a Malévnek is köszönhetően. Csupán az a fránya mosoly, az valahogy nem akart az - egyébként készséges - sztyuvik arcán megjelenni, szinte egyikükén sem....
Ja, mondja valaki, hogy Ferihegy túltelített: kábé kettő és fél percbe telt, amíg a terminál előtt a kocsiból kiszálltam, becsekkoltam, és átmentem az útlevél- és az utasbiztonsági ellenőrzésen.... Finoman szólva nem volt túl sok ember a reptéren (sem) a reggeli indulási időpont ellenére.