Kistván Creative Commons License 2002.11.28 0 0 886
Nos remélem a vámosok nem nagyon olvassák a fórumot:-)))

Két változat jó neked (nekünk):
a, Kimész érte és viszed a pénzt. Ekkor meg tudod nézni, ki tudod próbálni és kevés rizikó van benne.
Haza felé a határon meg imádkozol, hogy ne szúrja ki sehogy a vámos. (Ez 100-ból 99-szer össze is jön, főleg, ha nem hozol drogot mellette).
Ha észreveszi, akkor még 2 dolgot tehetsz:
1. Váltig állítod, hogy ez a tiéd, és csak fotózni voltál kint. (Ez ott sántít, hogy kifelel elvileg kell írni egy nyilatkozatot, hogy mit vittél ki, de lehet hivatkozni, hogy te nem tudtál róla.)
2. Előre gondoskodsz róla, hoyg legyen nálad egy papír, amin látszik, hogy 25.000,- Ft-nál olcsóbban vetted. Hál istennek (hacsak ki nem fogsz egy műértő vámost!), nincs olyna könyvük, amiből megmondanák mit is ér a cucc (nemúgy mint a kocsiknál).

b, Előre utalod a pénzt és jön a csomag. Utalással nincs gáz, mert senkinek semmi köze hozzá, hogy mit csinálsz a pénzeddel. A lényeg, hogy a küldött csomagról az "derüljön ki", hogy nem volt több, mint 25.000,- Ft (de lehet, hogy csak 20.000,- Ft, ebben nem vagyok biztos.)

Más megoldásnál nincs kibúvó a fizetés alól. A vám attól függ, hogy hol gyártották (és bizonyítani kell, hogy eu-ban, ahhoz hogy vámmentes legyen) de kb. annyi amit írtak 8 %. Majd a vámmal növelt értékkre jön az áfa, ami 25 %, a kettő együtt pedig 35%!!! Ja és ehhez hozzá jön még "némi" vámoltatási költség (ha nincs ismerősöd, akkor kb 5-10.000,- Ft), úgyhogy lehet takarozni.

kistván from tatabánya
Ui: Szerintem ezeket a vámosok is tudják, csak nem a kishalra vadásznak. Perzse, ha 10 db EOS 1D akarsz így behozni, akkor az már gázos:-)))