hotelalpha Creative Commons License 2002.11.28 0 0 134
Bado!

Olvastam a vitaindítód, tényleg így van, sajnos.

Engem a sportcélú repülés jövője bizonytalanít el.

Repülőtér? Egy ideiglenesen használt UL fel-, és leszállóhely engedélyeztetése hasonló procedúra, mint mondjuk Budakeszi reptéré. Az anyagi oldaláról ne is beszéljünk.

A szakmai szabályok lassan megtiltják a repülést is, a különböző engedélyek beszerzése pedig a repülésre szánt pénzt emésztik fel. Persze van "újgazdag" réteg, akinek ez tök mindegy.

Nézzük meg az elmúlt évek baleseti statisztikáját! Kik is szenvedtek katasztrófát? Ők bizony, túlnyomó többségben ezek a repülésben ifjú titánok. (Mert pénzzel a biztonságot is megvehetőnek hiszik, sajnos.)

Kicsit nosztalgiám van nekem is a régi MHSZ-es időkre. Valahogy úgy érzem, hogy ma sokkal nehezebb, mint az "átkosban". Hát ez nem borzasztó?

Úgy gondolom, itt komoly szemléletváltásra van szükség, mert a kimagasló eredményeket elért magyar repülősport tehetséges utánpótlás híján előbb-utóbb ebbe belehal. Nem anyagi támogatásra van szükség, hanem arra, hogy hagyják a repüléssel foglalkozó embereket repülni. Nem "agyonszabályozni" kell, nem kellene mindenért nagy pénzeket fizettetni (ide is betört a piacgazdaság!), hacsak nem az a cél, hogy minél kevesebb ember fesse meg az eget.

Érdekeinket szerintetek a megújult MRSZ fogja képviselni?