Seregélyesen van a motor, így székesfehérvár van legközelebb eredetvizsgálat ügyben.
Ha máshova viszem, ott is fennáll a veszélye, hogy ugyanezt az eredményt hozzák ki az okosok, és nincs végtelenszer 8250 forintom arra, hogy az összes vizsgálóhelyet végigjárjam, hátha valahol rábólintanak. A vizsgálatot elvileg videóra vették, és az eredményeit elküldik a központi adatnyilvántartónak, így ezeket a próbálkozásokat ki tudják szűrni, aztán meg azt mondják, hogy lopott mocit akarok üzembehelyezni, és mehetek a sittre.
Voltam ma az ocsmányirodába, gondoltam megkérdezem, van-e rá mód, hogy forgalomba helyezzem ilyen vizsgálati eredménnyel. Na eddig nem sikerült eljutnunk. Az ügyfélszolgálatos hölgy már a vázcserén kiakadt, azt mondta, hogy ezt nem lehet, ez megszűnt. Mondtam neki, hogy motorkerékpárnál nem szűnt meg. Addig vitatkoztunk, amíg nagynehezen felhívta a közlekedési főfelügyelőséget, és megkérdezte. Amíg a kapcsolásra várt, azidőközben körégyűlt kolleganőivel azon tanakodtak, hogy motorkerékpár vázcsere soha nem is volt, mert ha a vázat kivesszük a mociból, marad a két kerék meg a blokk, ezért ilyet nem lehet. Storiztak arról is, hogy egy fickó próbálkozott autó vázcserével, de neki sem engedélyezték. Aztán jött a hidegzuhany: a vonal túlsó végén azt mondta a szakértő, hogy MOTORKERÉKPÁRban LEHET VÁZAT CSERÉLNI KPM ENGEDÉLLYEL. Most ezt az utat járom.