Vix, szerintem azért van olcsóbban filter nélküli is, ha nem is sokkal olcsóbban pl. a Nyugati aluljáróban Orlik úgy emlékszem 13E-ért vagy Gallwitz úrnár az apró Parker pot a vitrinben szintén 13E-ért - és általában az angol pipák ilyenek.
De ha módodban áll nézd meg a Váci utcában lévő dohányboltot (régi Váci utca közepe, nem tudom a házszámot, ha a Ferecziekről jössz, bal oldalon). Én ott már két Charatant is vettem. Ezt egyébként már többször elhintettem a fórumon de érdemben senki nem reagált rá. Úgy látszik hihetetlen a dolog. Az egyiket (Mayfair pot) kis hibával 7800-ért kb. két éve, a másikat (Trafalgar Lovat) idén tökéletes állapotban 10500-ért (!). Mindkét széria a Charatan olcsóbb kidolgozású pipái közé tartozik, ezeket nem Londonban, hanem valahol Franciaroszágban gyártatja a cég. Ennek ellenére a legjobb pipáim, és iszonyú könnyűek.
Hogy miért nem vásárol mindenki Charatant ebben a boltban? 1, a Charatant kevesen ismerik és kevesen ismerik fel (úgy néz ki, mint egy noname, igaz az oldalán ott a CP). 2, Filter nélküli. 3, a boltban kirakott pipák 90%-a noname, a közéjük elvétve bekerülő egy-egy Charatan kiszúrásához erős kitartás és hit szükségeltetik. 4, Ezt a boltot, tekinteve, hogy a Váci utcában van külföldiek látogatját, ők meg csak futó pillantást vetnek a kínálatra és tovább mennek.
Persze, lehet, hogy elmész a boltba és nem lesz egy darab CP sem, hiszen eddig amikor én voltam mindig csak egy darab volt, amit meg is vettem. De érdemes megnézni.
Wella, köszi az ötletet, de biztosan nem Jirsa.
A rendelésbe én is beszállnék, de nincs idei katalógusom. Egy agyag pipát kipróbálnék + valami latakiás dohányt is, majd megnézem a 2000-es katalógust.