Törölt nick Creative Commons License 2002.11.22 0 0 4734
Meg is válaszoltad. :)

Nem vaalszoltam meg, mert ezek szelekcios szabalyszerusegek, elotte pedig oroklodesi szabalyszerusegekrol beszeltunk, es a ketto nem ugyanaz.

Mi az ami lesz...?
Aszontam hogy a jelenleg élő gepárdok közt lesz vagy 20% különbség a futásképességben, de nem lesz 20% különbség a zsákmányszerzési képességben.

Kulonbseg lesz a taplalekszerzo kepessegben, ha nem is 20%. Ertettem, h a jelenlegelokrol beszelsz, de en meg arrol, hogy azok is eljutottak oda, ahova. Egyebkent nem tudom mennyi a kulonbseg most, viszont azt is irtam, h szvsz van egy alapszint, amit el kell erni, s az valszeg no, stb. es ide kapcsolodik meg a kovetkezo:

És az antilopnak...? Na, hát a fegyverkezési verseny nem azt jelenti, hogy nekem van, te meg menekülsz... Ez nem verseny. Az lenne a verseny, ha az antilop is elkezdene fegyverkezni
Sokkal nagyobb esélye lenne annak, amelyik nem hagyná a társát, hogy elegye előle a kaját. Így értettem a terminátorságot, meg a fegyverkezési versenyt.

A halasra is valaszolva: A verseny nem azt jelenti, hogy olre mennek a keves kajaert. A versenyben az is benne van, hogy az egyik keresgel valahol es talal kajat, a masik meg mashol keresgel, es nem. Es ha az egyik azert talalt, mert magasabban van a feje, mint a masiknak, akkor nyert a versenyben, pedig nem is tudnak egymasrol.
Valamint, az allatvilagban tobbfele strategia is kialakult, nameg ugye ott az az alapveto dolog, h vannak novenyevok, meg ragadozok. A ragadozok tulelesehez feltetlenul kotelezoen szukseges az, hogy meg tudjon olni egy masik elolenyt, mig a novenyevoknek nem, a fegyvereik leginkabb a parszerzes kerdeseben szamit, meg persze a ragadozok ellen is hasznosak. (Vannak direkt vedekezo fegyverek, pl tarajos sul). De ez nem kotelezo, ha nincs vedekezo fegyvere, akkor se fog kihalni a faj, fennmarad, kesz. Raadasul ezek altalaban szamszeruleg tobben is vannak, mint a predatoraik, tehat az, hogy parat elkapnak kozuluk nem feltetlenul befolyasolja kozvetlenul a fejlodesuk.
Tehat arra nem lenne semmi ertelmes indok, hogy az antilop hirtelen olyan izomzatot noveljen, amelyel felveheti a harcot az oroszlannal. Mar eleve patai alakultak ki, igaz azzal lehet rugni, de fogni, tepni nehez. Raadasul kemeny energiapazarlas lenne a leheles mellett megtanulni es gyakorolni (!) a harcot, hogy a kerodzokrol ne is beszeljek, valamint ide kapcsolodoan a beltraktus hosszarol, emesztesi sebessegekrol, stb.

Kulonben ha itt tartunk, kreaciorol kerdem en, a logikad szerint miert nem teremtett Isten vagy csupa novenyevot, vagy miert nem szerelte fel oket a vedekezesre alkalmas eszkozokkel?:)

Előzmény: zorko (4733)