birs Creative Commons License 2002.11.22 0 0 184
Kedves Actionman!

Tökéletesen egyetértek veled abban, hogy a Szent Szellem vezetése nélkül nem lehet megérteni a Bibliát. Igazad van abban is, hogy figyelembe kell venni az adott kort, sőt a helyet is, ahol íródott a Bibia.

Keletre ugyanis jellemző a képes beszéd, ezért a Szentírás is számtalanszor alkalmazza ezt a módszert.

Pl. Jézus önmagáról azt mondja, hogy:
„Én vagyok amaz élő kenyér, a mely a mennyből szállott alá; ha valaki eszik e kenyérből, él örökké. És az a kenyér pedig, a melyet én adok, az én testem, a melyet én adok a világ életéért.”

Nyilvánvaló, hogy nem azt akarta ezzel Jézus mondani, hogy marcangolják szét a testét, és egyék meg, hogy örökké élhessenek, hanem azt, hogy Ő a megtestesült Íge, aki a Mennyből jött. Vagyis aki Isten Ígéjével táplálkozik, az megmenekült az örök haláltól. Hiszen meg van írva, hogy nemcsak kenyérrel él az ember, hanem az Istennek MINDEN Ígéjével!

Az Ésaiás 14-et is sokan félreértik. Itt nemcsak Babilon királyáról van szó! Hiszen a 137. zsoltárban Dávid így imádkozik:
„Babilón leánya… Áldott legyen, aki megragadja és sziklához paskolja kisdedeidet.”
Itt Dávid nem a kisbabák kiirtásáról beszél, hanem ez is egy allegoria. Babilón leánya ugyanis a Biblia szerint a varázslásért és az okkult tevékenységekért felelős gonosz angyal, aki „kisdedei”, vagyis démonai segítségével valósítja meg gonosz céljait. A hívők feladata az, hogy felvegyék a harcot ezekkel a sátáni erőkkel szemben, és „odapaskoljuk” őket a Kősziklához, Jézus Krisztushoz.

A Jelenések könyvében szereplő Babilón sötét erejének egyik forrása a varázslás. Ez a vallási, gazdasági, hatalmi világrendszer népeket tesz alattvalókká, hogy kizsákmányolja és szembefordítsa őket Isten országával:
"Mert a te varázslásaidtól [farmakeia] tévelyedtek el a népek, és abban prófétáknak és szenteknek a vére találtatott, és mindenkinek, akik megölettek a földön." (Jel 18:23–24)

A varázslás pedig nem csupán ősi, történelmi korok jellemzője volt, hanem az antikrisztusi világ egyik fontos alkotóelemeként fog működni a jövőben is. Ennek a babilóni vallásnak a királya sátán!

Üdv,
birs

Előzmény: actionman (183)