Lodronat Creative Commons License 2002.11.22 0 0 351
Én fotózok és videózok is. A szabványos európai Pal rendszerű miniDV, 720x576 képpontos felbontást tud, 50 félkép/másodperc-el. Ezt olvasom be számítógépre, vágom meg és írom DVD-re, vagy ilyen formátumban merevlemezre
Mindig is kiállok amellett, hogy jelenleg egy videókamera az kamera, egy fényképezőgép, az fényképezőgép.
Az S602-vel készített videó olyan a videók között, mint az én Panasonic DV kamerámmal készített 1Mpixeles fénykép a fényképek között.
A legfontosabb, hogy a miniDV kazettára egy diszkrétkoszinusz elnevezésű, veszteségmentes tömörítő eljárással kerül a jel rögzítésre, több csatornát használva (fény, színek, stb). Emellett még az sem mellékes, hogy a kamera az kamera funkciókra van kihegyezve, pl. a CD-nél jobb hangminőségben, stb.
A Fuji a videót MotionJPEG formátumban rögzíti, ami azt jelenti, hogy másodpercenként 30 képet tömörít JPEG formátumban, ebből lesz a film.
A Fuji által beállított tömörítés igen erős, a hely érdekében.
Erről órákat lehetne beszélni, de higyjétek el nekem (mert naponta foglalkozom vele), hogy ez a videó minőség legjobb esetben is a VHS-hez mérhető, és aki vidózni és fotózni akar, az nem a videó tulajdonságaiért veszi meg.

Természetesen nem azt mondom, hogy nem szabad vele videózni, de lehet. Én is néha fotóztam kényszerből a videókamerámmal, míg nem volt az A40-esem. De nem lehet összehasonlítani ezt a videót, a minőségi csúcs közelében álló DV-vel

Lodronat

Előzmény: Dev Null (348)