Üdv!
Tegnap írtam az IPMS ausztriai tagozatának, hogy "ugyan, mondják már meg, miből áll a szervezet, stb..."
Egyelőre várom a válaszukat.
Az elittel kapcsolatban: ez alatt nem a jó makettezőket értettem, hanem akik a hazai makettezés előmozdításáért felelősek, pl: MMOE, versenyszervezők, klubvezetők, stb...
A profiknak csak egy része ilyen, de sajnos fejétől bűzlik a hal...
Sztem minden további nélkül létre lehet hozni a hazai tagozatot, de arra azért ne számítsunk, hogy akkor minden fenékig tejfel lesz. Kis ország vagyunk, kevés péndzel és makettezővel.
Az új szervezet célja inkább az lehetne (sztem), hogy végre koordinálja a hazai életet. Az MMOE-vel nem lehetett rábírni a szervezett életre a hazaiakat, de talán egy nagy múltú nemzetközi szervezetre hallgatnának...
A másik, hogy végre legyen valóban egységes szabályzat. Az MMOE hátránya ezen a téren szintén a múltja hiányában kereshető.
És persze ezzel több külföldi látogatót is lehetne idecsalogatni.
A piszkos anyagiakról: ne számítsunk olyan színvonalas újságra, mint a nyugati tagoknál...Sőt! Nálunk már van két megfizethetetlen újság, ami így is sok. Ha egy harmadikat is akarnátok csinálni, az katasztrofális lenne. És itt jön képbe a szakadás.
Ja, és még valami. Ez az én szemétségem, de nem hiszem, hogy a mostani MMOE egész vezetését ét kellene menteni egy ilyen szervezetbe...
Mekett
Én így látom a dolgokat, persze ez csak egy aspektus.