-MISU- Creative Commons License 2002.11.18 0 0 3
Lehet,hogy nem megy,de én azért próbálkozom...
Először is, ki kell jelentenem: "Én tök hülye vagyok a rendszerekhez." Csak netezni tudok, meg egy kis html-hez is értek, de csakis manuálisan, Word és Frontpage nélkül.
Most segítséget szeretnék kérni, de közben lefuttatom számítógépes történelmemet is, tehát akit nem érdekel, ugorjon az utolsó bekezdéshez.

Az egész 4-5 éve kezdődött, amikor Anyám hazahozta otthoni használatra a munkahelyén kiszuperált egyik 386-ost. Volt rajta Win 3.1 és Norton is. Játékra jó volt, igaz néhánynak min. 486-osra lett volna szüksége, ezért nem indultak. Egyszer úgy gondoltam, megnyomom az F2 billentyűt és böngészek a Setup-ban. "Hú, tök király; be lehet állítani a jelszót!" gondoltam, és neki is láttam a műveletnek: "Adja meg a régi jelszót" Fogalmam sem volt, mi lehetett az, szóval hagytam az egészet. Gép újraindul, password pedig megmarad "Enabled" státuszban. Gondolom nem kell tovább ecsetelni a hülyeségemet... Padtársam faterja a SZÜV munkatársa, így haveromon keresztül továbbítottam problémámat őfelé. Válasz: Discharge jumper. Ezt a pöcköt ki kell iktatni, vagymiazizé, aztán nem kell jelszó. Hazamentem és vagy 2 órán át cserélgettem az összes jumpert, minden lehetséges kombinációban, de sz@rt sem értem el vele. Fél év múlva gép vissza, új gép vásárol, szállít haza. Most már nem csak használatba, hanem örökbe. Egy igazi 486-os ! És mindez az ezredfordulón ! Szerencsésnek éreztem magam és lenézően tekintettem a Pentium2-esek táborára :)[Vigyázat,irónia!]

Szóval új gép, új élet. És újabb hibák forrása... Másodszor is, ki kell jelentenem: "Én tök hülye vagyok a rendszerekhez." Egy játék installálása balul sült el: Valami ilyesmi kerekedett ki belőle: C:\CANNON\CANNON\CANNON\CANNON\CAN... ,de ha jól emlékszem, valamelyik CANNON könyvtárban benne volt a C:\minden. Ezek mellet megvolt még a gyökérkönyvtár is, így gondoltam; minek foglalja a CANNON könyvtár azt a sok helyet - törlöm és kész. Utána:
C:\dir
C:\ 0 files
Én: :-O
Nagybátyámtól sikerült bootdisket kérni, azzal elfutott a gép. Egyenesen a vesztébe, mert hordtam haza a netről letöltött DOS játékokat, és az egyiken ott volt egy potyautas: Ravage (b) Egy ideig még kiírta, hogy "RAVage is wiping data! RP&muRphy" ,de utána már a C meghajtó sem ment, "Invalid media type" hibaüzenetet küldve. Na, indult a keresés a Yahoo-n, vírusírtót 486-ra ! A Norton AntiVirus kiírtaná, csak ahhoz kellene egy CD meghajtó. Zsákutca.
-Próbáld meg formatálni a C meghajtót!
OK,csak ahhoz kellene a format.com nevezetű izé is; nem? Ismét irány Yahoo bácsi/néni (a megfelelő rész aláhúzandó), de semmi használhatót nem találtam.
Végül 2002 szeptember végén (mily' költői vagyok) eljött a Kánaán: Számtech órán ismerkedtem az új P4-es gépekkel (van belőlük vagy 20 darab, mindegyik fekete és 1,7 GHz-en fut az XP), és a frissen vásárolt 1,44 MB floppykat formatáltam. "Rendszerlemez készítése" Már kb. 30-szor próbálkoztam hasonlóval, de hátha itt van esélyem. És volt ! Otthon fanfárok és mennyei halleluják közepette elindult a gépem ! Gyorsan, format c: és minden OK. Lehetne, de nem az ! És rövidke bevezető írásom után rátérnék a lényegre:

Most is csak bútdiszkről megy a gépem. Milyen fájlokat kell a C meghajtóra másolnom, hogy segítség nélkül is elinduljon? Mert harmadszor is, ki kell jelentenem: "Én tök hülye vagyok a rendszerekhez."

Előzmény: pévik (1)