fecs Creative Commons License 2002.11.16 0 0 20
Sziasztok!
Röviden magunkról: a Kaáliba jártunk / járunk Kováts doktornőhöz. Mi kész eredménnyel mentünk oda - az andrológus véleményével, aki ezt mondta: "Megpróbálhatják ugyan a lombikot, de úgy sincs esélyük." Ezek után az első kísérlet eredményeképpen megszületett a Kislányom, aki decemberben lesz 2 éves! Most újra oda járunk, a második baba érdekében, és mindennel meg vagyunk elégedve. Fizetnünk nem kellett, csak az első konzultációért (az első babánál, a másodiknál már ez sem volt), meg a gyógyszerekért, és az útiköltségekkel, meg mindennel együtt 40-50e között kijöttünk.
Lett volna egy fagyasztott embrió-beültetés is, mert 6 embriónk volt lefagyasztva, de nem élték túl, úgyhogy ez elmaradt, és kezdtük előlről az egészet.
Én azt gondolom, hogy mivel az orvosok értenek ehhez az egészhez, persze, hogy nekünk is tájékozódni kell és elolvasni, amit lehet, erről az egész témáról, de rájuk kell bízni, hogy mit miért és hogyan csinálnak. És nem szabad őket okolni, ha nem sikerül; annyira összetett dolog ez! Persze, biztos azt mondjátok, hogy nekem könnyű, mert sikerült, de én akkor is így gondolkodtam, amikor először benne voltunk, és most is. Nekem például eszembe nem jutott azon fennakadni, hogy megkérdezték, mi a foglalkozásunk. Nem szégyellem, hogy tanítónő vagyok, mert szeretem (szerettem) csinálni. Azt sem szégyellem, hogy a férjem lelkész, pedig, ha a kettőből leszűritek, az anyagi helyzetünk...
Na, mindegy, szóval a lényeg a lényeg: mi abszolút elégedettek vagyunk a Kaálival, a BMC-ről viszont több forrásból is sok rosszat hallottunk. De erről nem tudok érdemben nyilatkozni, mert hát mi nem jártunk oda.
fecs