femaledoggy Creative Commons License 2002.11.15 0 0 71
vegyes érzelmekkel olvastam ezt a topicot. Mindenkinek van igazsága.
1. nem lehet minden kutyát ivasrtalanítani. Mi lenne, ha valaki szeretne egy kiskutyát?
Kihalnának a kutyák.
2. tenyészteni kell, nem szaporítani. Én is tenyésztek, a kiskutyáim előjegyzésre érkeznek, vagy nem, mert nem is lesznek. A bulldogot nem könnyű túlszaporítani, ha születnek babák, örülni kell, mint buzi a f....szának.
3. A már ,,sikeresen" túlszaporított kutyafajták további tenyésztését korlátozni kellene, és csak a legtökéletesebb egyedek tenyésztését engedni.
4. A legjobb megoldás az lenne, mint amit már pár fajtaklub kezdeményez, hogy megszabni, egy szukának hányszor lehet szülnie életében.
5. Csak olyanoknak adni tenyészengedélyt, akik egyébként dolgozó emberek, mert az valószínűbb, hogy nem a kutyákból él.
6. Minden kutyának egységes vételárat szabni, olyat, amin nem lehet haszna a tenyésztőnek.
Megjegyzem, nekem sincs a kiskutyákon, talán esetleg 1-1 zsák tápra futja.

lehet sokmindenen morfondírozni, viszont a túlszaporítást egy módon lehetne meakadályozni, mégpedig a kereslet visszafogásával.
Én minden tőlem elkerült kiskutyám sorsát nyomon követem. személy szerint nyugodt lehetek, mert mindenki a megfelelő helyen van. persze én marha távol állok a szaporítoktól.
én a kutyáimmal EGYÜTT élek. Ők az elsők mindenben, semmiben nem szenvednek hiányt, és ha az orvos elkér húszezreket, mert nálam egy ,,tömeges oltás" 30-40 ezer forint. hát nem érdekel, nekik is kell a megfelel védelem, ellátás. Minden másnap fő a husi, jön a nasi, vitaminok, és senkivel sincsenek problémák.
ne általánosítsátok a tenyésztőket a szaporatókkal, akik kis ketrecekben, abaktalan garázsban tartják a kutyákat, örökös ellésre fogva.
mert láttam lentebb ilyen kifejezést: tenyésztő/szaporító.
Azt hiszem ezt páran kikérhetjük magunknak.
Tőlem is vittek ki kiskutyát Németországba, Horvátországba, Ausztriába. de nem kereskedőn keresztül, hanem a leendő gazdi, iderepült repülővel, mosolygó arccal felkapta az oltásokkal, kiviteli engedéllyel, export pedigree-vel felszerelt kuttyot és elrohant.
1 hónap múlva levelet írt, mellékelve fényképet a kicsiről, plussz idiótán mosolygó családról.
Hát így is lehet ,,csonálni a tenyésztést", csak
ÁLLATSZERETET kell hozzá.
mellékesen van még 2 ékszertekim, egy görögtekim, 2 nimfa papgájom, és köszi mindenki jól van.
Nincs felesleges szaporulat, mindenki jó húsban és elégedetten, horkolnak éjszaka a házban, a fürdőszobában, az előszobában, a konyhában, a kertben/házban/infrafűtéssel.

Az ivartalanításhoz hozzáfűzném, hogy sok ember-példány nem menne át még a tenyészszemlén se, mégis szaporodik, és az egészséges, adófizető pénzén éldegél. Hát én inkább etetném a szép, de kóbór állatokat.
Ennyit erről.

Köszi, hogy végigolvastatok.