Kistván Creative Commons License 2002.11.15 0 0 829
Hét:

Igazából még nem döntöttem.
Bár sikerült regisztrálnom magam (végre valahára) az e-bay-on, és ezen örömömben már licitáltam is, azonban az csak játék volt. Véletlenűl sem licitáltam már, amikor éles lett a dolog.
Másrészt onnan is gondolhattad ezt, hogy aktívan kérdezősködöm a eos fórumon, de ez csak kiváncsiság. Kérdezni itt is szoktam, csak itt nincs itt nem jut eszembe annyi. Igazából az most elkeserített, hogy nincs elemtartó a Z1-P-hez, csak valami "műanyag vacak". azért az még normális vertikális markolat vagy tényleg vacak?
MZ-S-t pedig sehol sem találok eladót, csak újba (ami köszi, de nem ócsó).

A gépcserémen alapvetően 2 dolog miatt gondolkoztam el:
Elöször is a jelenlegi (MZ-50) katasztrófális vakuzási lehetőségekkel bír. Ez indokolja főképpen a fejlesztést fesőbb kategóriás gép felé.

A második dilemma viszont az, hogy emellett viszont olyan obikat is kellenne találni, amik kellő fényerővel rendelkeznek. Mivel hiába van nekem egy gépem, ami tegyük fel 1/8000 zárral tud dolgozni, ha olyan "gagyi" az obi, ami miatt ez nem megy.

Tehát felmerűlt, hogy mihez lehet általában elfogadható áron, normális fényerejű obikat kapni (persze használtan), amik lehetőleg af-esek (sportfotót szerintem kevesen csinálnak mf-fel, de van rá példa). Felteszem ezt a kérdést nyilvános megvitatásra, sőt szinte azt lehet mondani, hogy indítsunk egy Z1-P vs. EOS 5 beszélgetést a rendszer infókat is figyelembe véve.

Várom mindenki hozzászólását.

kistván from tatabánya