netkonyha Creative Commons License 2002.11.11 0 0 9
Nekem ez a kedvencem:
2 kisebb csirkemell
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál rizsliszt
10 dkg sárgarépa
10 dkg kígyóuborka
1/2 karcsú póréhagyma
1/2-1/2 zöld, sárga és piros húsú paprika
1 diónyi friss gyömbér
2 gerezd fokhagyma
4 ananászkarika (befőtt)
4 evőkanál olaj
2 evőkanál méz
3 evőkanál ketchup
4 evőkanál borecet
1 csapott evőkanál étkezési keményítő

bors

Előkészítése: A csirkemelleket kicsontozzuk, bőrüket lefejtjük, a húst vékony csíkokra vágjuk. Hozzáadunk 1 evőkanál szójaszószt és a rizslisztet, összekeverjük, 1/2 órán át a hűtőben érleljük. A sárgarépát és az uborkát "julienn-re" (ejtsd:zsülien) vágjuk, azaz: vékony szeletekre gyaluljuk, majd gyufaszálnyi csíkokra metéljük. A pórét és a paprikát hosszanti irányban 1 cm széles csíkokra, majd rombuszokra vágjuk ("gyémántvágás"). A gyömbért és a fokhagymát meghámozzuk, apróra felkockázzuk. Az ananászt leszűrjük, felaprózzuk, levéből 1 dl-t megtartunk.
Elkészítése: Egy nagy serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olajat, rádobjuk a húst, erős tűzön 3-4 percig pirítjuk. Egy másik nagy serpenyőben felhevítjük a maradék 2 evőkanál olajat, beleszórjuk a gyömbért és a fokhagymát, erős tűzön, folyamatosan kevergetve néhány másodpercig pirítjuk, majd hozzáadjuk a pórét, 1 perc múlva a paprikaféléket, további 1 perc múlva a sárgarépát, az uborkát, végül az ananászt.
A mártáshoz a mézet, a ketchupot, a borecetet, az ananászlét, a keményítőt simára keverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A zöldséghez keevrjük a húst, ráöntjük a mártást, éppen csak összeforrósítjuk és azonnal tálaljuk.
Sós vízben főtt rizs illik hozzá.

üdv Mindenkinek:
netkonyha.hu