Huh, most nagyon-nagyon megleptetek! Megjelent a Dsound?
Annyira hihetetlen!
Szóval, hogy még többet tudjatok az igazságról, írok ide néhány szót!
Annak idején (kb. 2 éve), meghívtak Dezs?ékhez zenélni, merhogy kék nékik e' billent?s! :-)) El is mentem, meg is hallgattam, oda is adták az albumot, azt is meg is hallgattam is.
Hm... gondoltam el?ször. Vajon Manfred Mannt vagy Floydot hallunk retrózva vendégzenészekkel? Nem. ? Dezs? volt egymaga. Bevallom, nem tetszett.
Akkor elmondtam nekik, mi a gondom, mi a bajom, mi a helyzet, és hogy nem csatlakoznék szívesen.
? megdumált egy próba erejéig, elmentem, jó volt, ennyi. Nagyon rá volt gajdulva a Floydos hangzásra. Többször nem mentem. (Szemétség volt részemr?l, hogy leléptem.) Ezzel persze nem mondtam még újat.
A nagy dolog mégis az, hogy Dezs? egy nagyszer? ember. Fizikai munkát végez, az ujjai tényleg készen vannak, de rendületlenül gyakorol, és akar. Ahogy megismertem, egy korrekt és jó szellem? embernek láttam. Semmi gond vele. ? igenis el tud készíteni egy albumot, mert van benne kurádddzssssi!
S hogy miért pofázok itt feleslegesen? Passz, talán csak mert ilyenkor mindenki nagyon rossz dolgokra gondol. Például, hogy miért ilyen ez a zene, amilyen, meghogy tényleg utánzat, meghogy minek az ilyen lemez? Mindegy. Elkerülhetetlen a rosszallás, és gondolkodóba ejtet?.
Mindenesetre azt hiszem, amit csinál, egy szeretetreméltó, ámde naív és nem éppen progresszív zene. (Van egy olyan érzésem, hogy a Periferic mostanában belekerül egy lendkerékforgásba, hogy minden olyan zenét felkarol, ami hasonlít a 70-es nagyokra! Bocsi! Na jó, nem csak ?k. Hallottatok már a svéd Sinkadusról? ?k pl. abszolút 90-es évekbeli zenekar, ámde 70-es évekbeli olasz progrock-retrót nyomatnak. Tehát nemcsak Magyarországon van ilyen, tudom.)
Szóval, a lényeg: szerintem a srácnak szüksége lenne arra, hogy egy olyasvalaki m?ködjön mellette, aki megfelel? szellemi hátteret tud nyújtani neki (gondolok itt zenei-irodalmi szellemre).
Az pedig, hogy kicsit mindig ? van az el?térben, elnézhet?. (Én is csak a sz?nyegek miatt kellettem :-)))
Mindent összevetve: jóindulatú a Dsound zenéje, félre ráncos kritikák. De a közhelyen és a "samplinghangulton" változtatni kellene. Mondtam ezt 2 évvel ezel?tt is... :-))