belic Creative Commons License 2002.11.06 0 0 93
Alexander Stilwell: Túlélési enciklopédia

Tartalom:
1. Előkészületek, felszerelés (11 oldal): hasznos, nem túl meglepő információk.
2-6. Túlélés a sivatagban(22 oldal)/ tengeren(24)/ trópuson(26)/ sarkvidéken(24)/ hegyekben(22): az adott környezetre jellemző menedék, élelmiszer (álltak, ehető növények), veszélyek (pl. állatok, növények). Az itt leirt fontosabb dolgok hasznosak, nekem a tengeri rész tetszett a legjobban. Sok tanácsa elég húzos, szerintem tényleg csak vészhelyzetben érdemes megfogadni (pl. első 24 órában ne igyunk, utána napi 1/2 liter a szükséges).
7. Természeti katasztófák (26): elég alapszinten ír a katasztrófákról (ár, aszály, vulkán, tornádó, földrengés).
8. Elsősegélynyújtás (29): 70-80%-ban a normál egészségügyi ismeretek vannak benne (amiket nem árt feleleveniteni, de a jogsiért többet tanultunk), a maradék speciális ami sokkal hasznosabb, szintén néhány húzos megjegyzéssel (féregtelenítés: vegyünk be 2 evőkanál petróleumot).
9. Tűzgyújtás, szerszámok fegyverek (11): szerintem túl felületes, még nekem sem sok újat mondott.
10. Csapdakészités, horgászat, ehető növények(27): a 2-6. fejezeteket egészíti ki, elég jónak tünik.
11. Tájékozódás, jeladás (20): a tájokozódás nagyon alapszintü, a jeladás sok új infot tartalmazott nekem (testjelek, levegőből látható jelek).
12. Tutajkészités, átkelés a folyón(6): egészen rövid, vannak benne jó dolgok.
13. Kötelek csomók (13): a nekem legjobban tetsző fejezet, rajzzal/leírással
14. Utazás külföldön (18): egyoldalnyi (hasznos) bevezető után elenyészően rövid leírás az összes országról.

Összefoglalva: kezdők (pl. én :-)) számára hasznos könyv, ami nem tárgyalja mélyen a dolgokat, de sokmindenről ír.

Bel

ui: a www.adtdl.army.mil time-outol nekem. Ha tetszik a fenti leirasom, nyugodtan felteheted a http://survival.uw.hu -ra.

Előzmény: Sense (90)