Tiborc Creative Commons License 2002.11.04 0 0 41
Kedves hidegkuti!
Rosszul tudja.
Balczó András a 9., vagy 10. választókörben kérte.
(Forrás: Demokrata 2002/44)

Érdekes, és megfontolandó az egész budai körzet sorsa.
I.,II., III., XI., XII., XXII: kerület eredménye.
A III. kerületben biztos voltam, jelöltem bejött. (Kemény munka volt, de az ellenfele az internetes világban meg sem tudott szólalni, pedig szeretett volna. Ehhez kegyetlen pergőtűz kellett, mert a kitartás szót nem merem megemlíteni sem. Erre a mai pártkatonák képtelenek, ehhez hit is kellene.)
A XII. kerületi eredményben aggódtam, Csath Magdolna jobban szerepelt, mint vártam.
A többi kerület pedig azt kapta, ami várható volt.

Polites véleményét nem osztom: a politikában az alku nem jegyüzérkedési akció.
A Fidesznek is ismernie kellett az időközi választások eredményeit: ahol elhatárolódtak a MIÉP – től, ott vesztettek. Most is ez történt.
Sajnálom, de azt kell mondanom, idióta politizálás volt ez mindkét párt részéről: úgy befeküdtek önként a szalámizgatásba, hogy Rákosi elvtárs könnyesre röhögte magát a túlvilágon!
Elvégezték, amit az MSZP – SZDSZ egyesült erővel sem tudott volna megtenni.

Lehet gürizni mindkettőnek a jövőben, hogy vigye valamire.
Borítékoltam, mit kellene tenni, és mit nem tesznek. A pálya széléről könnyű, elismerem.
Igaz, hogy Csurka István összekeverte a választásokat, de ez nem indokolja a Fideszesek hibás lépéseit. A budai kerületekben komoly jelöltek indultak, ezt figyelembe venni hiba volt, főleg azon polgármesterektől, akik nem olyan stabilak, mint Tarlós István, és Mitnyán György. Az eredmény látható.
Szigorúan magánvéleményem: Csurka István helyében a választás előtti időszakban, akkor, amikor még szót kaphatok a médiában, visszaléptettem volna a jelölteket, önként, feltétel nélkül. A nemzet érdekére hivatkozva. Véleményem szerint sikeres visszatérés lett volna. Elvesztett népszerűséget szerzett volna vissza.
Nem így történt.

Tanulságképpen javasolom a pártok szimpatizánsainak, olvassák el a 2002/44 Demokratából a Belépni, pártba cikket, amelyet Balázs Attila – Pátrovits Amrita írt.
Nem lep meg, hogy saját tapasztalataimat olvastam benne.
Igazuk van: kicsit több figyelmet kellene a „polgári oldalnak” szentelni a frissen jelentkezőkre. Azokra, akik még tennének valamit – önzetlenül.
Tiborc

Előzmény: hkuti (27)