Cyberius Creative Commons License 2002.11.01 0 0 topiknyitó
Azt már megszoktuk, hogy rendőrségünk tökéletesen alkalmatlan a feladatai ellátására. Közbiztonságunk a nullához közelít, a napvilágra került komolyabb ügyekben (pl: móri mészárlás)képtelenek eredményeket produkálni, csak a saját farkukat kergetik, a kényes ügyeket eltussolják (Pl: Simon gyilkosság) és a meccsek biztosítása helyett képtelen magánakciókat bonyolítanak. Itt egy idézet az NB1.HU-ról:
"Hírforrás: www.BORSODILIGA.hu

Budapest, október 31., 22.20

A mérkőzés után is "akcióztak" a rendőrök az Üllői úton.

Gázzal teremtettek rendet a rendőrök a mérkőzés előtt, és gázt fújtak be a Fradi-étteremben gyanútlanul falatozgatók közé a meccs után is. Míg a délutáni megmozdulás mindenképpen jogos volt, addig a mérkőzés utáni teljesen értehetetlen. Az étteremben ugyanis újságírók, gyerekeikkel vacsorázó drukkerek tartózkodtak, akik gyanútlanul beszélgettek, és eközben semmi olyasmit nem tettek, amiért "büntetést" érdemeltek volna. Ennek ellenére a rendőrök egyik pillanatról a másikra betörték a bejárati ajtó ablakát, és egy jó adag könnygázt fújtak az emberek közé, majd meg sem várva, hogy mi történik, eltűntek a helyszínről.
A helyiségből természetesen azonnal kimenekült mindenki, de senki sem úszta meg a gázt, még percekkel az eset után is könnyeikkel küszködve, bosszúsan értetlenkedtek, mi okozta a rendfenntartók akcióját.
Az esetet elszenvedők között volt Détári Lajos is, akit a hátsó ajtón kellett kimenekíteni, valamint a biztonsági szolgálat egyik emberének a családja, aki elmondta: a történtek után feljelenti a rendőröket.
Az étteremnek százezres nagyságrendű kára keletkezett, hiszen a betört üvegeken kívül több felszerelési tárgy is eltűnt a bonyodalom után, és - értelemszerűen - a vendégek is fizetés nélkül menekültek ki a szabad levegőre.
Az éttermi támadás után a stadion elé érkező 1-es villamost vették célba a rendőrök, ahová először könnygázt fújtak be a Lurdy ház felől érkező járat belsejébe - tehát ?civilek? közé -, majd lerángattak és bilincsbe vertek mintegy 30 drukkert, akiket csak némi erőszakkal sikerült "megtörni."
Miután megnyugodtak a kedélyek, megkérdeztük a helyszínen szolgálatot teljesítő rendőröktől, hogy mi volt az oka viselkedésüknek, amire egyikük azt mondta, hogy felülről jött az utasítás, ők csak parancsot hajtottak végre, majd hozzátette: legalább addig sem unatkoztak.
Utánajártunk mi lehetett a felülről jövő utasítás, de a kerületi rendőrkapitányságon cáfolták, hogy parancsot adtak volna az akcióra, nem is tudtak különösebb rendbontásról.
Miután elcsendesedett a környék - úgy 22.30 körül - rendőrségi buszok érkeztek a stadion elé, és leszerelték az összes térfigyelő kamerát, így az esetről készült felvételek már a rendőrség birtokában vannak, azaz saját kedvük szerint magyarázhatják a történteket."


Ez már nem az első hasonló megnyilvánulás tőlük.
A félreértés elkerülése miatt előre leszögezem, hogy nem elvakult Fradista, vagy focirajongó vagyok (bár szeretem mindkettőt), csak csodálkozva és megrettenve nézem, mi az amit nálunk rendőrség néven művelnek dilettáns buta emberek.