Maz Creative Commons License 2002.10.30 0 0 386
Szia!

Igen, felületi keményítést alkalmaznak, így egy szívós belső magot kapunk, ami miatt nehezen törik, hajlékony, stb. és egy kemény, kopásálló külső réteget. Azért az a réteg legalább egy mm. És nem kell álladóan köszörülni, csak egyszer jól. Aztán utána tartja az élét. Szobatársam (doktorandusz) szerint valószínüleg egy egyszerű szénacél, amit krómmal ötvöztek csak. Csak baromi jól van hőkezelve. Ja és ha a kemény réteg le is kopik, az is meglehet legalább 50-55 HRC, ami egy késnek még mindig egész jó. Ez a keménység a fűrész-reszelő és a drótvágó részéhez kell. Az él maga ennél lehet lágyabb.

6500 FT volt. Szerintem ennyi pénzt megér. Kedvenc Linder bicsakom(320912 kódszám, www.linder.de oldalon megtalálható) is kb 4500 volt.

Ja, megállapíthatnánk a pontos összetételét mikroszkóppal, csak ahhoz szét kellene fűrészelni. Azt meg nem akarom:-)

Előzmény: belic (385)