AliceCsodaországban Creative Commons License 2002.10.26 0 0 18
Nos Ostap, bár némileg kissé off lesz a válaszom, de azért nem annyira.
Tehát most off:
Mint ismeretes, a farkas - aki egyáltalán nem olyan gonosz mint a Piroska és a farkas c. mesében, sőt!!! - falkaállat, és igen szigorú szabályok szerint él. Csak akkor van élelmük, ha a falka együttműködik - eddig vilkágos ugye? Mindig van egy falkavezér, az ő feladata lehetőleg minél több nőstényt megtermékenyíteni, hogy minél életképesebb utódokat hozzanak létre, zsákmányszerzésnél övé az első falat, kizárólag csípéssorrenben követhetik a falkatársai. Természetesen állandóan nőnek fel mellette a jövő reménységei, az ifjabb farkasok, és időről időre - ez általában a párzás tájékán van - megverekednek egymással, hogy okvetlenül az életképesebb és az erősebb győzzön. Namármost van náluk egy szigorú szabály. Mivel ez a verekedés nem az élet kioltását szolgálja, amint a vesztésre álló fél felismeri, hogy a következő harapásba akár bele is halhat, egy bizonyos mozdulatot tesz: felkínálja a nyakát - és lám milyen gonosz állat a farkas, ha ezt a mozdulatot meglátja, egyszerűen NEM KÉPES tovább folytatni a harcot, abbahagyja a vesztes harapdálását, mivel a csata eldőlt, és ezt az egész falka, hogy úgy mnondjam úriember módjára tudomásul veszi.

Na de mi legyen azzal a farkassal, aki bár igen jó kilátásokkal pályázik a falkavezér szerepére, de a verekedés alkalmával egyszerűen NEM HAJLANDÓ odakínálni a nyakát? Életképes vajon?

No ennyit az etimológiáról, és most on:

Azért beszélünk annyit még mindig Orbán Viktorról, mert bármilyen furcsának is tűnik, még a baloldali szavazóknak is az az érdeke, hogy legyen egy normális váltópárt, akire alkalmasint szavazhatnak, ha a mostanival megszaladna a ló, amire nagy esély kínálkozik természetesen mint mindig. És bizony a baloldali szavazókat is aggodalommal tölti el a tudat, hogy neadjisten ha ez bekövetkezik, egy olyasféle vezető által fémjelzett pártra szavazhatnak csak, mint aki úgy viselkedik, mint a fent említett farkas koma.