Tie Creative Commons License 2002.10.23 0 0 115
"természetesen gondolni szabad akármit, de ettöl még nem lesz mindenki potenciális gyilkos, mert vagy saját erkölcse vagy a félelem a büntetéstöl visszafogja. "

Embeeer, én épp azt magyarázom, hogy ha az illető eljut oda, hogy NEM válik gyilkossá, MERT mérlegeli a következményeket, a büntetést, az attól való félelmet, akkor már NEM MONDHATJUK azt, hogy nincsen meg benne a gyilkos én. Igenis benne van.

Az, hogy választhatunk bármilyen életek közül - akár a gyilkos életmódot is - nem jelenti azt, hogy azt is választjuk. Sőt, azt sem jelenti, hogy kötelező.

Aki azt hiszi, hogy a szabadság arról szól, hogy átgondolatlanul, idióta, agyament módon MEG IS TESZÜNK MINDENT, csak azért, mert megtehetünk mindent, nos az a világ legnagyobb hülyéje!!!

Természetesen az épeszű ember mérlegeli a dolgokat, és rájön, hogy nem érdemes ámokfutni, mert a rendőrök elkapják a tökét, és rossz esetben fejbelövik a nyílt utcán.
Az épeszű ember szvsz ettől függetlenül tisztában van azzal, hogy lehetne ámokfutó. Csak van elég esze ahhoz, hogy ki tudja választani a végtelen számíú lehetősége közül azt, ami neki megfelelő.

Ha ezt nem érted, akkor nem tudom hogy mondjam el...

Előzmény: velorex0 (113)