Putyilovgyár Creative Commons License 2002.10.19 0 0 38
Az energia ipar privatizációja és "felszabaditása" világjelenség, a világ számos országában ezen fáradoznak és az okai, valamint az eredményai is mindenhol megegyeznek.

Az okok:
--------
1.
Korrupció. A stratégiailag létfontosságú energia ipart enélkül csak egy szellemileg elmaradott és minden realitást nélkülőző barom adná el. Sajnos nagyon gazdag gazemberek világszerte olyan gazfickókat juttatnak hatalomra, akik ekkora marhaságtól sem riadnak vissza csak azért, hogy egy darabig hatalmon lehessenek, pl kedvenc Medgyessy elvtársunk.
2.
Politikai szűklátókörűség. Egyes gondolkodni nem tudó politikusokat megzavar az a tény, hogy még a kapitalizmusban is szükséges fenntartani bizonyos mennyiségű állami befolyást, enélkül ugyanis a demokrácia nagyon hamar Dél-Amerikai, vagy inkább Dél-Kelet Ázsiai stilusú diktatúrává alakul. Az állam be nem avatkozását mint vallást hirdető politikusok országaikat a tönk szélére juttatják.

Az eredmények:
--------------
1.
Csillagászati energia árak (lásd Kalifornia). Ez persze azonnali negativ hatással van a gazdaságra, valamint a pógárok pénztárcájára is. Utóbbiak meg is érdemlik, mert vakok és buták, nem ismerik fel ennek a világméretű folyamatnak a potenciális romboló hatását.
2.
Az energia mágnások ultra gazdag gyarmatositókká válnak és komoly esélyük van arra, hogy hosszú távon az egész világot az irányitásuk alá vessék. Ti szivtok, ők gazdagodnak.

Hogy lehetne ezt a katasztrófát Magyarországon megelőzni?
------------------------------------------------------------
Most már sehogy. A gyarmatositók Magyarországon is sikeresen hatalomra juttattak egy olyan kormányt aki hajlandó az energia ipar eladására. Ugyanez folyik Lengyelországban is, a Szeimben nagy botrány volt a minap amiért a kormány eladja a lengyel energia ipar 82%-át. Most már csak túl kell élni valahogy (jó magas villány és gáz árak lesznek, hihihe), aztán legközelebb ezzel az új tapasztalattal felvértezve menjetek el szavazni. Addig meg csak szivjatok. Megérdemlitek.