scriba Creative Commons License 2002.10.18 0 0 3989
Nem tudom ezt nekem (is) írtad-e, de azért válaszolok néhány pontra.
Meg vagyok viszont győződve arról, hogy amennyiben az evolúcióelmélet tényleg csak egy elmélet, és nem vallás, akkor eszerint nem kell, hogy célja legyen. Vagyis pontosítok: nincs célja.
Én itt nem mondom azt, hogy az evolúciónak célja van, csak azt, hogy az oka nem lehet a "létért való küzdelem". Lásd a (3918)-as számú, első hozzászólásomat.
Az már más kérdés, hogy az _egyedek_ alkalmazkodó képességét valóban növeli a fejlettségük. De szigorúan csak az egyedekét. A faj képességét nem feltétlenül, és egyáltalán nem biztosan.
Tehát az egyedek (amelyek a fajt alkotják) fejlettsége növeli az egyedek túlélőképességét, és vidáman élnek, miközben a faj (amelynek részei) kihal??? Hogy van ez?
Míg az alacsony egyedi alkalmazkodó képességű faj tagjai ugyan minden apró változásnak áldozatul esnek, mégis a magas egyedszámból és a gyors generáció váltásból adódó sokkal nagyobb mutációs lehetőségek az ő túlélésüket garantálják egy drasztikus környezeti változás esetén.
Igen, én is ezt mondom, a kevésbé fejlett fajok a "túlélésért folyó küzdelemben" előnyben vannak, a fejlettekkel szemben, amíből azt a következtetést vontam le, amit előbb leírtam.

Ha esetleg nem nekem címezted a hozzászólást, akkor bocs.

üdv,
scriba

Előzmény: Androidus (3988)