Hermione_Granger Creative Commons License 2002.10.17 0 0 59
Sziasztok! Én néhány éve voltam Balin, de ma is visszamennék, robbantás ide vagy oda (általában nem szoktak kétszer ugyanott robbantani, tehát máshol akár még nagyobb veszélyben is lehetünk.)
Egyetértek azzal a korábbi hozzászólóval, hogy a legnagyobb élmény raftingolni a trópusi őserdőben, bambuszligetek, kókuszpálmák, banánfák között, harminc-egynéhány fokos vízben. Párszor ugyan majdnem kiestem, de visszamásztam... Jó volt a vízesés alá beállni, meg kifeküdni útközben a partra napozni.
Négyen voltunk lányok kint, az élményt csak fokozta a gyönyörű fekete szemű túravezető srác, aki mindent megtett a kedvünkért, hogy jól érezzük magunkat, még a kólát is lealkudta nekünk útközben a gyerekeknél :)
Az elefánt-túra a dzsungelben viszont szerintem csak annak éri meg, aki még soha nem ült elefánton. Nem olyan nagy szám a dolog, csak az volt jó benne, amikor az elefánt útközben megéhezett, és elkezdte enni a földön lévő kókuszdiókat egészben.
Mi Kuta Legian nevű részén laktunk, nem messze a Hard Rock Café-tól. A Sari Clubban is voltunk többször, nagyon nagy bulik voltak, csak a narancssárgára festett hajú (gondolom szőkére szerették volna eredetileg) japán fiúk kicsit rámenősek voltak arrafelé. Lányoknak magukban nem árt azért vigyázni...
A tengerpart Kutánál szerintem teljesen rendben volt, igaz, végig nagy hullámzás volt, amibe jó belemenni meg élvezni, de azért tartósan inkább a szállodai medence körül tartózkodtunk, főleg, mert ott volt pool-bar, nagyon finom koktélokkal :)
De a legeslegnagyobb kedvenceim a gekkók voltak!!! Olvastam az útikönyvben, hogy olyan szobába ne költözzünk be, amelyikben nem lakik gekkó, ő gondoskodik ugyanis a rovarirtásról. A mienkben lakott kettő is, éjszakánként kopogtak a farkukkal a plafonon. Nagyon édesek voltak!
Szóval én azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne riadjon vissza a múlt heti szörnyűségtől, menjen bátran, és élvezze ezt a gyönyörű szigetet, a kedves embereket, a trópusi nyüzsgést, a finom kajákat. Ha a piac törvényei működnek, akkor a következő hónapokban talán még olcsóbban is utazhatunk Balira, mint korábban, szerintem érdemes kihasználni!