feelgood Creative Commons License 2002.10.15 0 0 277
Hallo Greenlak!
Nem volt teljesen OFF, amit mondtál.
Nekem nem a cirkulációs szivattyú fogyasztásával volt/van problémám (ezzel eleve kalkuláltam, amikor a rendszer kiépítésekor ezt kértem), hanem a "passzív" hőleadással. Ha egész nap ( értsd: napközben) cirkuláltatnám (mint azt LL kollega is teszi), akkor csak a cirkuláció önmagában lehűtené a HMV-t úgy, hogy közben egy cseppet sem fogyasztok (nem kell ehhez még +mérő sem, elég a hőmérőt nézem).
És pont az bosszant leginkább, hogy beleölök egy csomó pénzt egy korszerű, környezetbarát stb. megoldásba, ami jó esetben egész nap megy, s készít nekem annyi melegvizet, amivel x tized fokkal megemelem az amúgy nem lakott helyiségeim hőmérsékletét.
Most az van, hogy teljesen ki van kapcsolva a cirkulációs szivattyú, és várok 15-20 másodpercet, amíg a pincéből felvánszorog a víz, és közben 3-4 liter vizet elfolyatok a csatornába. Tehát: egyik oldalról van egy tökjó környezetbarát rendszerem, másik oldalról pocsékolom a _nekem _közvetlenül_még_ nem drága ivóvizet (ezért egyetértek azzal, amit az elpocsékolt vízdíjról írsz). Ja, és kidobtam egy köteg pénzt egy általam nem használt szivattyúra is....

Azért kiváncsi volnék mások tapasztalatára is.

Meg ha tud valaki válaszolni a radiátoros témában feltett kérdésemre, akkor azt is szívesen fogadom :-)

Feelgood

Előzmény: greenlak (276)