leg Creative Commons License 2002.10.15 0 0 131
Pl. Kovács Laci ezzel kapcsolatos kijelentései.

"Kovács László, magyar külügyminiszter (forrás: mno.hu, 2002. szept. 12.):
Kovács László magyar külügyminiszter George Bush amerikai elnök ENSZ-ben elhangzott beszédére reagálva teljesen egyetértett azzal a megállapítással, hogy meg kell őrizni a demokratikus értékeket és a világ stabilitása melletti elkötelezettséget a terrorizmus elleni háború időszakában.
Az ENSZ Biztonsági Tanácsának és az ENSZ tagállamainak kötelessége és felelőssége van, amikor Szaddám Huszein és a jelenlegi iraki rezsim fenyegeti a békét a térségben és a világban. Magyarország szorosan együtt fog működni partnereivel az Egyesült Nemzetek Szervezetében a Biztonsági Tanács Irakról hozott határozatainak maradéktalan végrehajtásért.
Magyarország ugyancsak szorosan együtt fog működni az Egyesült Államokkal és a többi szövetségesével annak érdekében, hogy erős koalíciót alkossanak a terrorizmus és a világbékét veszélyeztető bármiféle fenyegetés ellen. (…)"

"Kovács László, magyar külögyminiszter (forrás: gondola.hu, 2002. szept. 11.):
„Iraki akciót csak ENSZ-felhatalmazással.”"

"Medgyessy Péter, Magyarország miniszterelnöke (forrás: mno.hu, 2002. szept. 11.):
„Magyarország népe nemcsak a gyászban osztozik, erőnkhöz mérten kivesszük a részünk a terrorizmus elleni küzdelemből is. (…) A gyilkosok megbüntetésén túl közös erővel kell feltárni a terrorizmus okait és meg kell szüntetni azokat, hogy szeptember 11. soha többé ne fordulhasson elő.”"

Előzmény: Big-B (126)