Ha igazak az értesülések, amik itt repkednek, akkor a Trekre szomorú jövő vár...
A gond az, hogy nekem jobban tetszik a "visszafogottabb" Sci-Fi (Pl. a sanyarú sorsú Space: Above&Beyond), mint a világmegváltó félistenek hétköznapjai. Márpedig nekem úgytünik, hogy a Trek ez utóbbi irányba mozdulna el. Szivesebben látnék az ENT mellet egy DS9-szerű sorozatott, mint egy újabb szuper-TNG-t...
Nekem cseppet sem tetszik az ennyire nagypályás játékok, mint a Föderáció lerombolása/felépítése, a TOS és a TNG anno "csupán" egy hősies kis csapatról szólt, a DS9 egy emberközelibb sorozat, de a "nagyzási mánia" itt is végigvonul (próféták dolog, végkifejlet). A VOY-nál én a 7 évad után sem látom az igazi kohéziót a részek között, ami igazán összefogja az egész sorozatot, holott éppen ennek lenne értelme az adott esetben (és erről nem csak az Endgame tehet). Az ENT ugye még nem teljesen kiforrot dolog, de az, hogy már az elején belszőtték ezt a Temporális hidegháborút, engem alapból elrémitett a sorozattól.
Mert sajnos a fő probléma ugye az időutazásos részek, illetve azok megvalósítása.
Nem vitás, hogy amíg az elején (TOS, TNG) még relatíve kevés időutazós rész volt, amelyek inkább csak feldobták a sorozatott, a DS9 meglepően visszafogott volt e téren (két darab valós időutazásos rész jut csak eszembe, és azok igen jól kidolgozott és szórakoztató részek voltak), a VOY-tól kezdve viszont teljesen elszabadult ez a temporális mizéria, és szinte egytől egyig egetverő marhaság sült ki belőlük.