kaleb Creative Commons License 2002.10.14 0 0 130
Részben már válaszoltam neked előbb, csak párhuzamosan írtunk.

Palesztin holokausztot senki sem akar Izraelben. A palesztinok elüldözését sokan nem bánnák, de ennek noncs komoly politikai képviselete. Saron enm ezt akarja, Peresz pláne nem. (Saron véleményét olvashatod a Jpost-nak adott exkluziv interjujában. Ki akar vonulni a palesztin területekről, és még a katonai szervezeteik ellenőrzésében sem kíván szerepet vállalni.)

Nézd meg a csecsen vagy az afgán háborút. Ott alacsony a civil áldozatok aránya? Azért Izraelben is tételesen megnézném, hány ember volt a fegyvertelen áldozat.

Izrael esetében pedig egy olyan országról beszélünk, amely "életterének" csökkentéséért küzd.

Csak összehasonlításul. Légyszíves, ne felejts el szólni, ha megérkezik Bukarestből az az ajánlat, ami arra vonatkozik, hogy milyen ütemben vonulnak ki a Magyarországtól elvett, vagy szinmagyar területekről. Nem a 97%-áról, hanem mondjuk 10%-áról. Nem félek, hogy a közeljövőben jelentkezel. Az ukránok sem tolonganak, hogy adnák vissza Kárpátalját, meg a szlovákok se tukmálják ránk a Csallóközt. Más példákról már nem is beszélve. Nagyjából Izrael az egyetlen, amely bár tehetné, nem akar idegen területek felett uralkodni.

Előzmény: ef_ (128)